Ξανά υπό κατάληψη η Νομική του ΑΠΘ μετά την παρέμβαση των ΜΑΤ!

Σε ανακατάληψη του κτιρίου της Νομικής του ΑΠΘ προχώρησαν οι φοιτητές, λίγες ώρες μετά την επέμβαση της αστυνομίας. Σύμφωνα με τους φοιτητές, προχώρησαν στην κατάληψη, τουλάχιστον μέχρι αύριο οπότε θα συνεδριάσει εκ νέου ο φοιτητικός σύλλογος για να αποφασίσει την περαιτέρω στάση του.

Υπενθυμίζεται, ότι νωρίς το πρωί της Δευτέρας (19/2) η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε στην εκκένωση για την απομάκρυνση των καταληψιών ώστε να προχωρήσει κανονικά η εξεταστική των φοιτητών.

«Ενημερώθηκα από την αστυνομία ότι επρόκειτο να επέμβει το πρωί και με κάλεσαν να παραλάβω το κτίριο» δήλωσε νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ Παναγιώτης Γκλαβίνης, σχετικά με την επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης.

«Η εκκένωση επήλθε ειρηνικά, υπήρχαν κάποια άτομα μέσα στο κτίριο, τα οποία απλώς εκδιώχθηκαν και άνοιξε το κτίριο» ανέφερε ο κ. Γκλαβίνης.

«Είναι μία εμβληματική σχολή, διότι διδάσκουμε δίκαιο και η παρεμπόδιση της ελεύθερης κυκλοφορίας στο κτίριο είναι παράνομη και κανένα συνδικαλιστικό όργανο δεν μπορεί να ψηφίσει και να σταματήσει τη χρήση μιας δημόσιας υπηρεσίας, από τους νόμιμους χρήστες της» πρόσθεσε ο κ. Γκλαβίνης.

Η Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου τελούσε υπό κατάληψη από την προγραμματισμένη έναρξη της εξεταστικής περιόδου, πριν από έναν μήνα. Εξετάσεις μαθημάτων, όμως, έγιναν μόνο για μία εβδομάδα, όταν μετά από συνέλευση στην οποία είχαν προσέλθει και ψήφισαν 666 φοιτητές, έληξε η κατάληψη, για να αρχίσει ξανά μετά από αποφάσεις επόμενων συνελεύσεων, σε συνέχεια των οποίων συνεδρίαζε αντίστοιχα η συνέλευση των καθηγητών του Τμήματος, γνωστοποιώντας στους φοιτητές κάθε φορά ότι οι εξετάσεις μπορούν να διεξαχθούν μόνο διά ζώσης.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.