Ξεκαθαρίζει η ΕΣΗΕΑ για Φουρθιώτη: «Δεν είναι μέλος μας, ουδέποτε του χορηγήσαμε δημοσιογραφική ταυτότητα»

Στο επίκεντρο σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης, αλλά και κεντρικό πρόσωπο σε δυο έρευνες της Δικαιοσύνης, που εξετάζουν τόσο το «φορολογικό» του προφίλ όσο και τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, ότι εισέβαλε στο γραφείο του απειλώντας, είναι ο Μένιος Φουρθιώτης.

Για τον παρουσιαστή εξέδωσε ανακοίνωση και η Ένωσις Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών, με το Διοικητικό Συμβούλιο να τοποθετείται σχετικά, με αφορμή την πληθώρα δημοσιευμάτων των τελευταίων ημερών.

Στη σχετική τοποθέτησή της η ΕΣΗΕΑ διευκρινίζει:

«Ο κ. Μένιος Φουρθιώτης δεν είναι μέλος της Ένωσής μας και εξ αυτού του λόγου, οι υπηρεσίες της ΕΣΗΕΑ ουδέποτε του έχουν χορηγήσει δημοσιογραφική ταυτότητα, καθώς η έκδοση, χορήγηση και χρήση ταυτότητας προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για τα μέλη της Ένωσής μας, της παλαιότερης και μεγαλύτερης δημοσιογραφικής Ένωσης της χώρας».

Δείτε ακόμα:  Χάρης Τζωρτζάκης: «Πρέπει να μπουν στη φυλακή και να μην ξαναβγούν» (βίντεο)

Στην ανακοίνωση αναφέρονται ακόμα οι ενέργειες που πρόκειται να κάνει το επόμενο διάστημα, ώστε να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση Φουρθιώτη:

«Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, αναγνωρίζοντας τυχόν καθυστερήσεις και αστοχίες κατά την διαδικασία διερεύνησης και αντιμετώπισης σχετικών πληροφοριών, αποφάσισε στη χθεσινή συνεδρίασή του, να επισπεύσει και να ενισχύσει την διερεύνηση όλων των πτυχών της υπόθεσης Φουρθιώτη, που αφορούν στο δημοσιογραφικό χώρο, με τις ακόλουθες ενέργειες:

  • Να προχωρήσει αμέσως σε αναφορά στον αρμόδιο εισαγγελέα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.
  • Να ζητήσει επίσημη γραπτή ενημέρωση από Υπουργεία και δημόσιους φορείς, αν έχει αιτηθεί διαπίστευση ο κ. Φουρθιώτης παρουσιάζοντας έγγραφα της ΕΣΗΕΑ ή επικαλούμενος την ιδιότητα του μέλους της Ένωσης Συντακτών.
  • Να διαβιβάσει στα αρμόδια Πειθαρχικά όργανα και στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), την πρόσφατη ανοιχτή επιστολή – δημόσια ανακοίνωση της κ. Νανάς Παλαιτσάκη, μέλους της ΕΣΗΕΑ και συνεργάτιδος του κ. Μένιου Φουρθιώτη, όπως και κάθε άλλη καταγγελία ή διαμαρτυρία που ήρθε σε γνώση του Δ.Σ. και σχετίζεται με την υπόθεση. Συμπεριλαμβανομένης της περίπτωσης του συναδέλφου Στέλιου Νικητόπουλου, μέλους της ΕΣΗΕΜΘ, του οποίου το ρεπορτάζ στην ΕΡΤ-3 οι Μ. Φουρθιώτης και Ν. Παλαιτσάκη χρησιμοποίησαν ατόφιο, χωρίς τη σχετική άδεια και αναφορά, στο κεντρικό δελτίο του καναλιού “EPSILON”, στις 3 Απριλίου».
Δείτε ακόμα:  Αποχωρεί από τον ΑΝΤ1... (φώτο)

newsbeast.gr