Ξεκινά σήμερα η δίκη για τον πατέρα Αντώνιο και άλλους 7 από την «Κιβωτό του Κόσμου»

Ξεκινά σήμερα η δίκη του πατρός Αντωνίου και ακόμα επτά πρώην εργαζομένων στις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» στο τριμελές πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

Πρόκειται για την πρώτη υπόθεση με κεντρικό πρόσωπο τον ιδρυτή της Κιβωτού, που φτάνει στο ακροατήριο μετά το σάλο που είχε ξεσπάσει πέρυσι τον Νοέμβριο. Η δίωξη για μία σειρά από πλημμελήματα ασκήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο και η δικάσιμος προσδιορίστηκε σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος κάποιες από τις επί μέρους πράξεις που βαρύνουν τον πατέρα Αντώνιο και τους συγκατηγορουμένους του να υποπέσουν σε παραγραφή.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν αφορούν σε κακοποιητικές συμπεριφορές και σωματικές τιμωρίες σε ανήλικους τρόφιμους των δομών.

Συγκεκριμενα:

βαριά σωματική βλάβη ανηλίκων κατά συρροή,
επικίνδυνη σωματική βλάβη ανηλίκων κατά συρροή,
απλή σωματική βλάβη κατά συρροή,
απειλή σε βάρος ανηλίκων κατά συρροή,
έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο κατά συρροή,
ηθική αυτουργία σε όλες τις παραπάνω πράξεις (αφορά τον πατέρα Αντώνιο) και
συνέργεια σε απλή σωματική βλάβη κατά συρροή (αφορά έναν παιδαγωγό σε δομή της επαρχίας).

Οι αποδιδόμενες κατηγορίες χρονικά τοποθετούνται το διάστημα 2018-2022 και τα αδικήματα φέρονται να έχουν τελεστεί σε δομές της «Κιβωτού» σε Αθήνα, Καλαμάτα, Χίο, Βόλο και Ιωάννινα.

Οι καταγγελίες για ασέλγεια και για την οικονομική διαχείριση

Εκτός από το σκέλος των καταγγελιών για σωματικές τιμωρίες και άλλες κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος ανήλικων φιλοξενούμενων της «Κιβωτού» που έχουν προσδιοριστεί να δικαστούν σήμερα, σε εκκρεμότητα ενώπιον των δικαστικών αρχών βρίσκονται ακόμα δύο σκέλη. Το ένα αφορά τις καταγγελίες ενός 19χρονου και ενός 15χρονου, οι οποίοι έχουν καταθέσει ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικών επιθέσεων από τον πατέρα Αντώνιο.

Ο ιδρυτής της «Κιβωτού» απολογήθηκε τον περασμένο Ιούνιο για το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και εγγυοδοσία 10 χιλιάδων ευρώ.

Το έτερο έχει ως αντικείμενο την οικονομική διαχείριση της οργάνωσης με τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα του Σταματία Γεωργαντή να έχουν δώσει ήδη έγγραφες εξηγήσεις ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Οι εμπλεκόμενοι στα υπομνήματα που έχουν καταθέσει κατά καιρούς ενώπιον των εισαγγελικών και δικαστικών αρχών αρνούνται τα όσα επιβαρυντικά τους αποδίδονται.

ieidiseis.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.