Ξεκινά «σκανάρισμα» μετά την υπόθεση διαφθοράς στη ΔΟΥ Χαλκίδας – Εντολή έρευνας για επιστροφές φόρων & χορήγηση αποδεικτικού ενημερότητας σε όλη την Ελλάδα!

Τον δρόμο για τις φυλακές πήραν, μετά τις απολογίες τους, η προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας και μία εκ των συνεργατών της.

Στις φυλακές οδηγήθηκαν μετά την απολογίας τους η προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας και μία υπάλληλος για το κύκλωμα εκβίασης επιχειρηματιών. Και οι δύο αρνούνται τις κατηγορίες ενώ ο συνήγορος υπεράσπισης ισχυρίζεται ότι τα ποσά αυτοβούλως τα έδιναν οι επιχειρηματίες στους εφοριακούς.

Οι δύο γυναίκες, είναι οι πρώτες εκ των επτά κατηγορουμένων που απολογήθηκαν για την υπόθεση του κυκλώματος διαφθοράς στη ΔΟΥ Χαλκίδας, αρνούμενες το βαρύτατο κατηγορητήριο που έχει απαγγελθεί σε βάρος τους.

Από την έρευνα των αστυνομικών πάντως στο σπίτι της διευθύντριας της ΔΟΥ, βρέθηκαν από τους αστυνομικούς, πάνω από 50.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα, ενώ σε βίντεο ντοκουμέντο εμφανίζεται 50χρονος επιχειρηματίας να καταβάλει 20.000 ευρώ, προκειμένου η εφορία να μην προχωρήσει στον έλεγχο των εταιρειών του.

Ο Γιάννης Γλύκας, δικηγόρος, μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» αναφορικά με την υπόθεση: «Το κατηγορητήριο είναι πολύ σοβαρό. Προφανώς η ανάκριση θα ”φωτίσει” όλες τις πτυχές της υπόθεσης. Είναι βέβαιο ότι η ανάκριση θα προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς κι ότι θα κληθούν ( οι κατηγορούμενοι) να δικαιολογήσουν πόθεν έσχες σε βάθος πολλών ετών».

Επείγουσα εντολή διοικητή ΑΑΔΕ για εσωτερικό έλεγχο
Μάλιστα, χθες αργά το βράδυ υπήρξε η είδηση ότι ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής έδωσε επείγουσα εντολή για εσωτερικό έλεγχο που αφορά επιστροφές φόρων και χορήγηση αποδεικτικού ενημερότητας. Θα πρέπει δε να σημειωθεί ότι αυτό δεν αφορά μόνο την ΔΟΥ Χαλκίδας αλλά όλες τις ΔΟΥ.

Ο Μιχάλης Αντωνόπουλος, φοροτεχνικός επιβεβαιώνοντας την είδηση επεσήμανε: «Ο κ. Πιτσιλής διέταξε σε όλες τις ΔΟΥ της Ελλάδος να γίνουν σαρωτικοί έλεγχοι και για τις ενημερωτικές και για τις επιστροφές που έχουν δοθεί ή πρόκειται να δοθούν».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.