Ξεκινά το 2023 η κατασκευή των 3 νέων data centers της Microsoft σε Σπάτα και Κορωπί!

Ξεκινά το 2023 η κατασκευή των 3 νέων data centers της Microsoft σε Σπάτα και Κορωπί.

Όπως αναφέρθηκε στην πρόσφατη εκδήλωση για τα 30 χρόνια της εταιρείας στην Ελλάδα, οι διαδικασίες προχωρούν και ολοκληρώνονται και οι απαραίτητες εσωτερικές διαδικασίες αλλά προχωρά και η αδειοδοτική διαδικασία, για την οποία νωρίτερα φέτος ο ισχυρός άνδρας της Microsoft Hellas είχε δηλώσει ότι μπορεί να διαρκέσει και έναν ολόκληρο χρόνο.

Πάντως, η κατασκευή θα ξεκινήσει εντός του 2023 και η ολοκλήρωσή τους στο αρχικό χρονοδιάγραμμα το 2025.

Το προφίλ της επένδυσης

Σύμφωνα με το bizness.gr, η επενδυτική πρόταση αφορά στη δημιουργία Συγκροτήματος Κέντρων Δεδομένων και Τεχνολογικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων αποτελούμενου από τρία Κέντρα Δεδομένων (Data Centers), σε δύο περιοχές εγκατάστασης εντός νομού Αττικής, τα Σπάτα και το Κορωπί.

Φορέας υλοποίησης της επένδυσης είναι η εταιρεία Microsoft Operations Hellas, της οποίας απώτερος τελικός μέτοχος είναι η Microsoft Corporation, η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικού/τεχνολογίας παγκοσμίως.

Το επενδυτικό σχέδιο αναμένεται να συμβάλλει στην απασχόληση, στη μεταλαμπάδευση γνώσης και τεχνολογίας, στην ενίσχυση των οικονομικών δραστηριοτήτων σε εθνικό και τοπικό επίπεδο καθώς και τη δημιουργία υψηλής προστιθέμενης αξίας. Παράλληλα, θα λειτουργήσει ως παράδειγμα για την προσέλκυση και άλλων έργων παρόμοιας υποδομής.

Το συνολικό ύψος της επένδυσης όχι μόνο πληροί το όριο των 100 εκατομμυρίων ευρώ που θέτει το νομικό πλαίσιο των στρατηγικών επενδύσεων, αλλά θα ανέλθει σε αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια και θα δημιουργήσει 300 νέες θέσεις εργασίας σε ορίζοντα δεκαετίας.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.