Ξεκίνησε η επέλαση της Κακοκαιρίας “Eva”: Υδροστρόβιλοι σε Ηγουμενίτσα & Μεσσηνία – Έκτακτη ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία(βίντεο)

Σε εξέλιξη είναι το κύμα κακοκαιρίας “Eva” που θα πλήξει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας το διήμερο, ξεκινώντας ήδη από το βόρειο Ιόνιο.

Ήδη βροχοπτώσεις σημειώνονται σε Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Ιθάκη, ενώ έχει εκδοθεί απαγορευση απόπλου για τα δρομολόγια στην ακτοπλοϊκή γραμμή Κέρκυρας-Ηγουμενίτσας, λόγω των ισχυρών νοτιάδων που πνέουν στην περιοχή.

Ενδεικτικό των συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή και το βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτυωσης και συγκεκριμένα στη σελίδα του Forecast Weather Greece όπου φαίνεται ο σχηματισμός υδροστρόβιλου στην Ηγουμενίτσα.

Υδροστρόβιλος και στο Μεσσηνιακό κόλπο

Ένας εντυπωσιακός υδροστρόβιλος εμφανίστηκε στα νερά του μεσσηνιακού κόλπου σήμερα, Σάββατο, λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα.

Ο καιρός στην Καλαμάτα και ολόκληρη την Μεσσηνία έχει επιδεινωθεί τις τελευταίες ώρες ενώ έχουν ενισχυθεί και οι νότιοι άνεμοι.

Ήδη από χθες το βράδυ και οι κάτοικοι του νομού έχουν λάβει προειδοποίηση από το 112 για ακραία καιρικά φαινόμενα με την οποία καλούνται να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις.

Έκτακτη ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία στις 18:00 για την εξέλιξη του φαινομένου

Στις 18:00 αναμένεται να υπάρξει ενημέρωση για την κακοκαιρία από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου.

Στην ανακοίνωση που έχει εκδοθεί γίνονται συστάσεις προς τους πολίτες:

Σε περιοχές όπου προβλέπονται έντονες βροχοπτώσεις, καταιγίδες ή θυελλώδεις άνεμοι, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες:

Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους

Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).

Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.