Ξέσπασε η μητέρα του 17χρονου που σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικού

«Δεν θέλω να ζει ο αστυνομικός, γιατί μου σκότωσε το παιδί;»

Ξέσπασε η μητέρα του 17χρονου που σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικού στη Βοιωτία, αμέσως μετά την είδηση πως ο 42χρονος αφέθηκε ελεύθερος.

Η μητέρα του 17χρονου, μιλώντας στον Alpha, λίγο μετά την απόφαση πώς ο αστυνομικός αφήνεται ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, είπε:

«Αυτός ο άνθρωπος, θα του άρεσε να το κάνουν στο παιδί του; Γιατί το έκανε αυτό στο παιδί μου; Ήταν πονόψυχο, δουλευταράς. Γιατί σκότωσε το παιδί μου; Γιατί δεν έβαζε το όπλο στο κεφάλι του να σκοτωθεί αυτός; Να τον σκοτώσουν θέλω! Είμαι χαροκαμένη. Είμαι μια μάνα με έναν γιο. Ποιος θα μου τον φέρει πίσω; Δεν θέλω να ξαναβγεί στην κοινωνία, μην ξαναδεί τον ήλιο. Θέλω να μου πείτε γιατί συμβαίνει σε εμένα. Το δικό μου παιδί βρήκε να σκοτώσει;», ανέφερε η μητέρα του 17χρονου.

Ελεύθερος με περιοριστικούς ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 17χρονο Ρομά

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερος, αλλά δεν έχει γνωστοποιηθεί εάν του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.

Τι είπε στην απολογία του ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 17χρονο Ρόμα

Ο 41χρονος στην απολογία του έκανε λόγο για εκπυρσοκρότηση.

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θήβας, είχε συγκεντρωθεί κόσμος και αποδοκίμασαν τόσο τον αστυνομικό όσο και τους συνηγόρους του, ενώ χειροκρότησαν τους δικηγόρους της οικογένειας του 17χρονου.

Τονίζεται ότι ο 41χρονος αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε τον 17χρονο τέθηκε σε διαθεσιμότητα και η έρευνα της αστυνομίας και των δικαστικών Αρχών για το τι ακριβώς συνέβη βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με το mega ο αστυνομικός στην απολογία του υποστήριξε πως: «Κρατώντας στο δεξί μου χέρι το πιστόλι, επανειλημμένα φώναζα ‘αστυνομία, κατέβα κάτω’. Με το αριστερό μου χέρι άρπαξα τον αείμνηστο από τον δεξί ώμο σκύβοντας μέσα στο αυτοκίνητο, αφού αντιστεκόταν και αρνιόταν να εξέλθει του αυτοκινήτου.

Ενώ συνέχισα να τον τραβώ από τον ώμο για να τον βγάλω έξω, σε εκείνο το χρονικό σημείο που το σώμα του κινούμενο πλησίασε το δεξί μου χέρι, εκείνος, πιθανότατα από φόβο λόγω του ότι το όπλο ήταν πολύ κοντά του, έκανε τη μοιραία κίνηση με το εξωτερικό μέρος της παλάμης του και φέροντας το χέρι του μπροστά στην κάνη απώθησε με βίαιο τρόπο το όπλο μου, με αποτέλεσμα αυτό να εκπυρσοκροτήσει, γιατί αυτή η βίαιη κίνησή του προκάλεσε την ενεργοποίηση της σκανδάλης, χωρίς εγώ ποτέ να την πατήσω».

Ο 41χρονος αρχιφύλακας αρνείται όλες τις κατηγορίες και ζητά να αφεθεί ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους.

dikaiologitika.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.