Κύκλωμα Αφρικανών «γιατρών» έταζε έρωτα μέσω Facebook σε ανυποψίαστες γυναίκες – Πώς δρούσαν

Μια καλά οργανωμένη απάτη με «λεία» που ξεπερνά τις 200 χιλιάδες ευρώ είχαν στήσει 12 Αφρικανοί στο κέντρο της Αθήνας και στην Θεσσαλονίκη οι οποίοι παρίσταναν τους γιατρούς σε γυναίκες που “ψάρευαν” μέσα από το Facebook και τους αποσπούσαν μεγάλα, χρηματικά ποσά.

Οι 12 συλληφθέντες, με καταγωγή από την Νιγηρία και τη Σιέρα Λεόνε, είχαν δημιουργήσει ψεύτικα προφίλ στο Facebook και προσέγγιζαν ανυποψίαστες γυναίκες στις οποίες συστήνονταν ως γιατροί σε διεθνείς οργανισμούς.

Ο «μαϊμού» ορθοπεδικός, Λέοναρντ Νόρμαν, εμφανιζόταν στα προφίλ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως γιατρός που εργάζεται στην Υεμένη για λογαριασμό του ΟΗΕ, ενώ ένας συνεργός του συστηνόταν ως γιατρός, με το όνομα Σνάιντερ Μίλερ, ανεβάζοντας φωτογραφίες μέσα από χειρουργεία.

Οι Αφρικανοί απατεώνες αρχικά γνωρίζονταν καλά με τα θύματά τους μέσω της ανταλλαγής «τρυφερών» μηνυμάτων και έτσι κέρδιζαν την εμπιστοσύνη τους. Στη συνέχεια, τους πουλούσαν «έρωτα» και τους υπόσχονταν πως, μόλις συνταξιοδοτηθούν, θα έρθουν στην Ελλάδα για να ζήσουν μαζί τους.

Παρ’ όλο που συντηρούσαν το προφίλ των μεγαλογιατρών με περιουσία συχνά εμφάνιζαν κάποια δήθεν χρέη, για τα οποία ζητούσαν χρήματα από τις γυναίκες που είχαν πέσει στα «δίχτυα» τους.

Σε κάποιες περιπτώσεις ζητούσαν δανεικά ώστε να πληρώσουν τις εισφορές τους και να μπορέσουν να συνταξιοδοτηθούν. Η «ταρίφα» για τις δωρεές στους δήθεν γιατρούς από το Εξωτερικό ξεκινούσε από τα 1500 και έφτανε μέχρι τις 30 χιλιάδες ευρώ. Μόλις τα θύματα τους μετέφεραν τα χρήματα στη συνέχεια εξαφανίζονταν.

Με αυτό τον τρόπο είχαν καταφέρει να εξαπατήσουν τουλάχιστον εννέα γυναίκες, οι περισσότερες ηλικιωμένες, από τις οποίες απέσπασαν περισσότερα από 200 χιλιάδες ευρώ.

protothema.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.