Κυριάκος Μητσοτάκης: Αύξηση 8% στα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ

Αύξηση 8% στα αναπηρικά επιδόματα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση με θέμα «Ελληνική Οικονομία: Ανθεκτικότητα – Πρόοδος – Προοπτική» που διοργανώνει το υπουργείο Οικονομικών παρουσία του προέδρου του Eurogroup.

Όπως είπε η αύξηση αυτή θα ωφελήσει συνολικά 200.000 άτομα.

Η Ελλάδα κατάφερε να κάνει άλματα και σε λιγότερο από 45 μήνες να αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη της Ευρώπης, είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του «Ελληνική Οικονομία: Ανθεκτικότητα – Πρόοδος – Προοπτική» που διοργανώνει το υπουργείο Οικονομικών παρουσία του προέδρου του Eurogroup.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στα όσα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο ποσοστό ανεργίας λέγοντας ότι «ρίξαμε τα ποσοστά της ανεργίας σχεδόν κατα 7 ποσοστιαίες μονάδες».

Υπογράμμισε, παράλληλα, πως οι συνταξιούχοι είδαν για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια, αυξήσεις κοντά στο 8%.

Εξήγησε δε, πως η Ελλάδα έχει τον πέμπτο χαμηλότερο πληθωρισμό στην ευρωζώνη.

Η οικονομική στόχευση της κυβέρνησης ήταν ένα τρίγωνο που περιελάμβανε από τη μια πλευρά τις ανταγωνιστικές αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις, όπως το σχέδιο «Ελλάδα 2.0», παράλληλα από την άλλη, αφορούσε στην αλλαγή στο δημοσιονομικό μείγμα, και αυτό επιβεβαιώνεται καθώς μειώθηκαν παραπάνω από 50 φόρους, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και υποσχέθηκε πως το 2023 η χώρα θα παράξει πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο θα έρθει απο την ανάπτυξη και όχι την υπερφορολόγηση.

Δήλωσε, παράλληλα, πως η κυβέρνηση στόχευσε και πέτυχε την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος.

Οι δικές μας τράπεζες έχουν υψηλή επάρκεια.

ot.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.