Λαϊκή Συσπείρωση: Τεχνικό πρόγραμμα χωρίς πνοή, υψηλά δημοτικά τέλη – Τι Λούτσα, τι Εκάλη για τη δημοτική αρχή

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 9/10 συζητήθηκε το Τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου και το θέμα των Δημοτικών Τελών για τους κάτοικους και τους επαγγελματίες της περιοχής.

Το Τεχνικό πρόγραμμα και τα τέλη αποτελούν τον πυρήνα της πολιτικής του κάθε Δήμου, καθώς αντανακλούν ποιες ανάγκες και ποιον υπηρετεί.

Η Δημοτική Αρχή παρουσίασε έργα τα οποία στη πλειοψηφία τους βρίσκονται σε εξέλιξη από την προηγούμενη θητεία της, ενώ δεν έχει καν δρομολογήσει τις απαραίτητες ενέργειες για το οξύτατο κτηριακό πρόβλημα στα σχολεία της περιοχής (αξιοποίηση χώρων, οικισμάτων κα) με αποτέλεσμα νήπια να στεγάζονται μέσα σε δημοτικά σχολεία. Για ακόμα μια φορά δεν έδωσε απάντηση πώς θα λύσει τα πολύ οξυμένα προβλήματα του 2ου Γυμνασίου Αρτέμιδος και του 5ου Νηπιαγωγείου Σπάτων. Έτσι το 2ο Γυμνάσιο θα είναι πάλι στα containers, διαιωνίζεται η τραγική κατάσταση με τα ενοικιαζόμενα κτήρια/σχολεία, ενώ μόνο θυμηδία προκάλεσε η απάντηση του Δήμου, ότι η επιβαλλόμενη προσωρινή μετακίνηση των παιδιών του 5ου Ν/Γ σε ένα άλλο κτήριο θα κόστιζε πολύ, γιατί θα έπρεπε να μπουν κάποιες τουαλέτες και γυψοσανίδες στο σχετικό κτίσμα…

Αυτό που αποδεικνύεται για άλλη μια χρονιά είναι ότι ο Δήμος προσανατολίζεται στην ικανοποίηση των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, των μεγάλων εταιρειών και όχι στις ανάγκες χιλιάδων δημοτών εργαζομένων, μικρών επαγγελματιών και λαϊκών οικογενειών που κυριολεκτικά στενάζουν από τις συνέπειες της πανδημίας και της νέας καπιταλιστικής κρίσης.

Δείτε ακόμα:  Ο Προαστιακός έρχεται Ραφήνα! Πως και πότε θα φτάσει - Πόσο θα κοστίσει

Αντιπλημμυρικά έργα για το επιχειρηματικό πάρκο στο Γυαλού, αλλά όχι για τις κατοικημένες περιοχές, ανυπαρξία κλειστού γυμναστηρίου στην Αρτέμιδα, αλλά παραχωρήσεις δεκάδων στρεμμάτων Δημοτικής γης στην ΕΠΟ. Η Δημοτική Αρχή που εύκολα αφήνει μεγάλο μέρος του Δήμου χωρίς πεζοδρόμια, πλατείες, πολιτιστικούς χώρους για τη νεολαία, εύκολα προωθεί την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ηλεκτροφωτισμού με ότι σημαίνει αυτό για τους δημότες και τους εργαζόμενους. Ακόμα και αυτά τα έργα που ξεκίνησαν από την προηγούμενη δημοτική θητεία έχουν μεγάλη καθυστέρηση και είναι πολύ δαπανηρά εξαιτίας της συνεχούς μείωσης του προσωπικού του Δήμου και της παράδοσης πολλών έργων σε εργολάβους.

Τα ίδια συμπεράσματα μπορεί να βγάλει κανείς και για το ζήτημα των τελών, καθώς η Δημοτική Αρχή απέρριψε κάθετα την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για μείωση των τελών, τα οποία σημειωτέον εδώ και χρόνια είναι από τα πιο υψηλά της Αττικής ξεπερνώντας ακόμα και πολύ πλουσιότερους δήμους των βορείων προαστίων(!!).

Δείτε ακόμα:  Ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο της Ραφήνας, για αποχετευτικό και τα έργα στις πυρόπληκτες περιοχές

Τη στιγμή που χιλιάδες εργαζόμενοι και μικροί επαγγελματίες στον τουρισμό, στον επισιτισμό, στο αεροδρόμιο βρίσκονται σε αναστολή ή σε περιορισμένη λειτουργία, ο Δήμος θεωρεί σπατάλη να αξιοποιήσει ένα μέρος του ματωμένου πλεονάσματος των 11 εκατομμυρίων ευρώ για να ανακουφίσει τους χιλιάδες δημότες, λες και τα χρήματα αυτά δεν προέρχονται από το υστέρημα μας. Η Δημοτική Αρχή απέδειξε άλλη μια φορά ποιους πραγματικά εκπροσωπεί λέγοντας ότι είναι ανέφικτα αυτά που προτείνουμε, την ίδια στιγμή όμως προβλέπονται και για φέτος μειωμένα τέλη για τους ιδιοκτήτες μεγάλων επιχειρήσεων στη περιοχή, όπως το Εκπτωτικό Χωριό.

Συμπαραστάτες σε αυτή την πολιτική βρήκε τους εκπροσώπους της Δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ και τον κο Στρατίκη που υπερψήφισαν τα τέλη της ύδρευσης και των κοινόχρηστων χώρων, ενώ τα τέλη των ηλεκτροδοτούμενων χώρων τα ψήφισαν όλες οι παρατάξεις πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Με βάση αυτή την πολιτική δεν μας κάνει εντύπωση και η συστηματική τακτική του Δήμου να μην επιτρέπει σε κανένα μαζικό φορέα, σωματεία κτλ να συμμετέχει έστω και με τηλεδιάσκεψη στα τελευταία δημοτικά συμβούλια…

Δείτε ακόμα:  Γλυκά Νερά: Σήμερα στην Αλόννησο η κηδεία της 20χρονης

Οι εργαζόμενοι, ο λαός της περιοχής δεν πρέπει να δεχθεί ακόμα μια φορά να πληρώσει τα σπασμένα, τη στιγμή που κυβέρνηση και δήμοι συνεχίζουν να ενισχύουν με δεκάδες δις, τράπεζες και μεγάλες επιχειρήσεις, να προωθούν το δεκάωρο εργασίας και άλλα αντιλαϊκά μέτρα, αντί να φτιάχνουν σχολεία και νοσοκομεία…
Πρέπει να οργανωθούν στα σωματεία τους να παλέψουν για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στις δουλειές τους, στα σχολεία των παιδιών τους να διεκδικήσουν από τη Δημοτική Αρχή επαρκείς χώρους Αθλητισμού και υποδομές για τις ανάγκες τους.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσουμε να παλεύουμε στο πλάι του λαού της περιοχής μας για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών του.

Λαϊκή Συσπείρωση Σπάτων – Αρτέμιδας