Λαϊκή Συσπείρωση Σπάτων – Αρτέμιδος: Κωλοτούμπες και μεταγραφές από τη μια, αδιαφορία για τα βάσανα του λαού από την άλλη…

Το τελευταίο διάστημα πολλά ακούγονται για τις μεταγραφές και τις κωλοτούμπες που γίνονται από την πλευρά δημοτικών συμβούλων της μείζονος αντιπολίτευσης. Αυτό που δεν λέγεται όμως είναι ότι ενώ από τη μια γίνεται μεγάλος σκυλοκαβγάς για τις καρέκλες και για προσωπικές φιλοδοξίες, από την άλλη η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της αντιπολίτευσης κάθεται σούζα για να μην πειραχτούν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων και η κυβερνητική πολιτική που τα υπηρετεί.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Σπάτων-Αρτέμιδας κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 16/1 πρόταση ανακούφισης για τους απολυμένους από το αεροδρόμιο και το εκπτωτικό χωριό στα Σπάτα. Να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο να εξαιρέσει τους απολυμένους από την πληρωμή των δημοτικών τελών και να διεκδικήσει να μην κοπεί το ρεύμα στα σπίτια τους και να μην γίνει πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Μέτρα δηλαδή ανακούφισης για τους εργαζόμενους που παραμένουν χωρίς δουλειά.

Η δημοτική αρχή δεν πρωτοτύπησε με τις απαντήσεις της: «Δεν μπορούν να βρεθούν τα χρήματα (παρά το τεράστιο ματωμένο πλεόνασμα του δήμου…), δεν γνωρίζουμε αυτούς τους εργαζόμενους» και άλλα τέτοια χαριτωμένα. Ανάλογες απαντήσεις ακούστηκαν από την Δημοτική Αρχή και κατά την παρέμβαση που πραγματοποίησε στις 28/12 το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Αν. Αττικής μαζί με απολυμένους εργαζόμενους, του εκπτωτικού χωριού και του αεροδρομίου, που διαμένουν στο συγκεκριμένο δήμο και κατά την οποία απαίτησαν να υπάρξουν ανάλογες λύσεις.

Η δημοτική αρχή για ακόμα μια φορά στηρίζει την κυβερνητική πολιτική που φορτώνει τα βάρη της πανδημίας και της καπιταλιστικής κρίσης στους εργαζόμενους. Ενισχύει, δηλαδή, με εκατοντάδες εκατομμύρια μια αεροπορική εταιρεία η οποία, μπουκωμένη με λεφτά, απολύει τους εργαζόμενους με την στήριξη του νομοθετικού πλαισίου που έχουν θεσμοθετήσει όλες οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα. Σύμφωνα μάλιστα με τον νέο προϋπολογισμό, τα επιδόματα ανεργίας για το 2021 μειώνονται στα 1,328 δισ. ευρώ, από τα 2,148 δισ. φέτος, μείωση κατά 820 εκατ. ευρώ (38%), ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι όπως έδειξαν τα στοιχεία προηγούμενων μηνών τουλάχιστον 730.000 μακροχρόνια άνεργοι δεν έλαβαν ούτε ένα ευρώ ενίσχυση. Την ίδια στιγμή οι συνολικές δαπάνες για την Υγεία το 2021 είναι μειωμένες κατά 572 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2020!!

Δείτε ακόμα:  Κακοκαιρία "Ελπίδα": Αναστέλλουν όλα τα δρομολόγια τα ΚΤΕΛ, προς Ραφήνα, Νέα Μάκρη, Μαραθώνα, Λαύριο, Ωρωπό

Η αγωνία της Δημοτικής Αρχής για τους δημότες της είναι τόσο φανερή, ώστε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβούλιο πραξικοπηματικά εμπόδισε να μπει η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης σε ψηφοφορία….

Αντίστοιχα οι υπόλοιπες παρατάξεις στο δημοτικό συμβούλιο κυριολεκτικά έκαναν την πάπια. Οι παρατάξεις της ΑΝΑΣΑ, του ΣΥΡΙΖΑ και του κυρίου Στρατική δεν βρήκαν να πουν ούτε μια κουβέντα στο Δημοτικό συμβούλιο για να στηρίξουν την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την στήριξη των ανέργων.

Δείτε ακόμα:  Ο Αντιδήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Γ. Βουδούρης, στην παρουσίαση του προγράμματος "Τζάμπολ Αγάπης"

Η στάση τους δεν μας εκπλήσσει. Πολύ εύκολα αυτές οι παρατάξεις στήριξαν και ψήφισαν αντιλαϊκά δημοτικά τέλη, ενώ δημοτικοί σύμβουλοι μέλη της ΑΝΑΣΑ έκαναν κωλοτούμπες στηρίζοντας τη Δημοτική Αρχή και ψηφίζοντας τον προϋπολογισμό της που βασίζεται σε πολύ ψηλά Δημοτικά τέλη για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες και πολύ χαμηλά για μεγάλους επιχειρησιακούς χώρους, ενώ συγχρόνως αφήνει για ακόμα μια φορά το Δήμο χωρίς προοπτική για βασικές υποδομές (σχολεία, πλατείες, αθλητικούς χώρους κα). Όταν όλοι τους συμφωνούν μέχρι κεραίας στα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα, εύκολα αλλάζουν και φανέλες…

Δείτε ακόμα:  Αυτό είναι το ΔΣ του 1ου Ημερήσιου Γενικού Λυκείου Ραφήνας - Πρόεδρος η Ιφιγ. Βαρδοπούλου

Είναι φανερό ότι ακόμα και όταν η περιπέτεια της πανδημίας κάποια στιγμή θα τελειώσει, θα παραμείνει η πανδημία της πολιτικής που υπαγορεύει το καπιταλιστικό κέρδος και σχεδιάζει ακόμα πιο φτηνή και ευέλικτη εργασία και θα οδηγήσει στην καταστροφή χιλιάδων μικρών επαγγελματιών και αγροτών. Μόνο με το κεφάλι ψηλά στους καθημερινούς αγώνες μπορούμε να «ανασάνουμε» πραγματικά. Αυτός είναι ο δρόμος και όχι η αδιέξοδη πολιτική της κυβέρνησης ή η σπατάλη της ελπίδας σε νέες αυταπάτες κυβερνητικών εναλλαγών που σίγουρα θα οδηγήσουν στην συνέχιση της αντιλαϊκής επίθεσης.