Λαύριο: Επένδυση πάνω από 8 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση της μαρίνας Olympic Marine

Εγκρίθηκε από την υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη η αίτηση ενίσχυσης του επενδυτικού σχεδίου για την αναβάθμιση της μαρίνας Olympic Marine στο Λαύριο, στο πλαίσιο του προγράμματος αναβάθμισης των τουριστικών λιμένων.

Το συνολικό ύψος της επένδυσης θα φτάσει σε 8,06 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 8,76 εκατ. ευρώ αποτελεί δημόσια δαπάνη και 1,68 εκατ. ευρώ ιδιωτική συμμετοχή. Το ποσοστό της ενίσχυσης φθάνει σε 79,13%.

Η Olympic Marine, μεταξύ άλλων, διαθέτει σταθερές και πλωτές προβλήτες με διαβάθρες που μπορούν να φιλοξενήσουν σκάφη, ιστιοφόρα, γιοτ και καταμαράν έως 70 μέτρα μήκος και ως 3,8 μέτρα βύθισμα. Συνολικά, διαθέτει 680 θέσεις ελλιμενισμού και 700 θέσεις διαχείμασης σκαφών έως και 350 τόνων, πλάτους έως 12 μέτρα και βυθίσματος έως 5,5 μέτρα.

Με την επένδυση θα πραγματοποιηθεί η αναβάθμιση της μαρίνας με σκοπό να αποτελεί είτε, αθλητική υποδομή, υπό την έννοια ότι φιλοξενούνται αθλητικά σωματεία είτε, πολυλειτουργική υποδομή υπό την έννοια ότι προσφέρονται περισσότερες της μιας υπηρεσίες, εξαιρουμένων των πάρκων αναψυχής και των ξενοδοχείων (πχ. δραστηριότητες αθλητισμού, πολιτισμού, τουρισμού).

Ενδεικτικά, στα έργα περιλαμβάνεται η κατασκευή, η επέκταση και ο εκσυγχρονισμός των κτηριακών εγκαταστάσεων και των ειδικών και βοηθητικών εγκαταστάσεων των κτηρίων που εξυπηρετούν τις ανάγκες της μαρίνας. Η δράση αφορά στο κτήριο εξυπηρέτησης και αποθήκευσης μεγάλων σκαφών, στο κτήριο εξυπηρέτησης και αποθήκευσης σκαφών επί τρέιλερ στην κατασκευή νέου προβλήτα επί πασσάλων και γλίστρας, στο κτήριο γραφείων για την εξυπηρέτηση των αναγκών της μαρίνας καθώς και ναυταθλητικών δραστηριοτήτων και στην αναβάθμιση της σήμανσης.

Παράλληλα, προβλέπονται κατασκευές για τη διασφάλιση της προσβασιμότητας στα άτομα με αναπηρία, καθώς και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου προκειμένου να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των δραστηριοτήτων που καθιστούν τη μαρίνα είτε αθλητική υποδομή είτε πολυλειτουργική. Επιπλέον θα γίνουν εργασίες στις κτηριακές εγκαταστάσεις για την επίτευξη υψηλότερου συντελεστή ενεργειακής απόδοσης. Η ενέργεια αφορά σε βιοκλιματικά κτίρια με έξυπνα συστήματα παρακολούθησης ενεργειακής απόδοσης, σε διαμόρφωση δαπέδων, ανωδομών, εσωτερικών οδών με υλικά φιλικά στο περιβάλλον που ανακλούν χαμηλότερη θερμότητα από το μπετόν, απορροφούν τα όμβρια και βοηθούν στη συγκράτηση ρύπων καθώς και σε διαμόρφωση ζωνών πρασίνου φυτεύσεων καθώς και επεξεργασίας αποβλήτων από το πράσινο.

travel.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.