Λαύριο: Έτσι θα φτάσει ο Προαστιακός – Σταθμός στο Μαρκόπουλο, στάσεις σε Καλυβία, Κουβαρά, Κερατέα

Τις διαδικασίες για την προώθηση ενός πακέτου με έξι σιδηροδρομικά έργα που θα δημοπρατηθούν από την ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 3,5 δις ευρώ, «βάζει στις ράγες» το αρμόδιο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Με σχετική του απόφαση, προχωρά στην πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος (με τη διαδικασία μέσω Καταλόγου Παρόχων Υπηρεσιών) για την επιλογή αναδόχου του έργου «ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ».

Δείτε ακόμα:  Το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Olympia στο Λαύριο

Του συμβούλου δηλαδή που θα αναλάβει την υποστήριξη των αρμοδίων φορέων στην υλοποίηση των απαιτούμενων προπαρασκευαστικών διαδικασιών για τη δημοπράτηση επιλεγμένων σιδηροδρομικών έργων με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου, με την οποία αναμένεται να διασφαλιστεί η τεχνικά άρτια κατασκευή με την πλέον συμφέρουσα τεχνικο-οικονομική λύση, δεδομένης της τεχνικής πολυπλοκότητας και των αυξημένων απαιτήσεων τους, καθώς και σημαντική συντόμευση στη συνολική διάρκεια υλοποίησής τους.

Τα έργα αυτά περιλαμβάνονται στο στρατηγικό σχεδιασμό του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την προγραμματική Περίοδο 2021- 2027, είναι δημόσια έργα στρατηγικής σημασίας για τη χώρα που επιτρέπουν τη σύνδεση κύριων λιμένων με την υπόλοιπη νοτιοανατολική Ευρώπη

Δείτε ακόμα:  Η πιο ψαγμένη παραλία της Ανατολικής Αττικής βρίσκεται στην Κερατέα! (βίντεο)

Επέκταση του Προαστιακού Σιδηροδρομικού Δικτύου Αθηνών προς Λαύριο και σύνδεση με «Ελ. Βενιζέλος» (Κορωπί) και Λιμένα Λαυρίου

Το έργο αφορά στη σιδηροδρομική σύνδεση της πόλης και του λιμένα Λαυρίου με την υφιστάμενη σιδηροδρομική προαστιακή γραμμή από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό (Σ.Σ.) Κορωπίου συνολικού μήκους 31,7χλμ.

Η νέα Σιδηροδρομική Γραμμή θα είναι διπλή στο μεγαλύτερο μήκος της, σηματοδοτούμενη και ηλεκτροκινούμενη, με ταχύτητα σχεδιασμού ≤ 120 km/h (με εξαίρεση τμήματα στα πολεοδομικά συγκροτήματα Μαρκόπουλο, Καλύβια, Πέτα, Κερατέα και Λαύριο, όπου η ταχύτητα περιορίζεται).

Δείτε ακόμα:  Πρώτο θέμα στα ξένα Μέσα τα Γλυκά Νερά: «Ο πιλότος την σκότωσε όταν απείλησε να φύγει με το παιδί τους» (φωτό)

Στη χάραξη του Νέου Προαστιακού Σιδηρόδρομου από το Κορωπί έως τον λιμένα Λαυρίου προβλέπονται 2 σιδηροδρομικοί σταθμοί, ένας στο Μαρκόπουλο και ο Τερματικός επιλιμένιος στο Λαύριο, καθώς και 7 σιδηροδρομικές στάσεις στις θέσεις/οικισμούς ΒΙΟ.ΠΑ Καλυβίων, Καλυβίων, Κουβαρά, Κερατέας, Δασκαλειού, Καλοπήγαδου και Λαυρίου (εξυπηρέτηση πόλης).