Λαύριο: Πάνω από 250 άτομα στην εκδήλωση για τη δημιουργία νοσοκομείου στα Μεσόγεια – Ποιος εκπροσώπησε τη Ραφήνα (φωτό)

Περισσότεροι από 250 πολίτες έδωσαν το παρόν στην πρώτη ανοικτή εκδήλωση της Κίνησης για τη δημιουργία νοσοκομείου στα Μεσόγεια, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Μηχανουργείου στο Λαύριο.

Επί δύο περίπου ώρες αναλύθηκαν οι λόγοι για τους οποίους είναι αναγκαία η υλοποίηση ενός τέτοιου έργου με τους πολίτες οι οποίοι μίλησαν να αρθρώνουν ουσιαστικό λόγο και να καταθέτουν σημαντικότατες απόψεις για το μέλλον της τριτοβάθμιας υγείας στην ευρυτερη περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών προερχόταν από το Λαύριο, την Κερατέα και τις υπόλοιπες περιοχές του Δήμου Λαυρεωτικής, στοιχείο που καταδεικνύει το ενδιαφέρον των κατοίκων και δημοτών του οι οποίοι νιώθουν να βρίσκονται στην… εσχατιά της Αττικής σε ό,τι αφορά την προσέγγισή τους σε κάποιο νοσοκομείο.

Τόσο από τους ομιλητές όσο κι από τους υπόλοιπους παριστάμενους οι οποίοι έλαβαν τον λόγο παρατέθηκαν πλήθος παραδειγμάτων για τα οφέλη που θα αποκομίσουν οι εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι της Ανατολικής – Νοτιοανατολικής Αττικής.

Παράλληλα επισημάνθηκε ότι είναι αδιανόητο στην Αθήνα να βρίσκονται περίπου 40 μικρά ή μεγάλα νοσοκομεία κι στα μεσόγεια ούτε ένα.

Στην εκδήλωση τοποθετήθηκαν με συγκεκριμένα ιατρικά και τεχνοκρατικά στοιχεία οι Δημήτρης Δράκος (ειδικός συνεργάτης του δημάρχου Αλίμου), ο φυσικοθεραπευτής με σπουδές και στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας, Αντώνης Κουλουβράκης, ο οδοντίατρος και διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής, Δημήτρης Κουτρουμπάς, η φαρμακοποιός και επί χρόνια αυτοδιοικητικός της Κερατέας, Σοφία Παπαγιάννη, ο γιατρός, συντονιστής διευθυντής του Κέντρου Υγείας Λαυρίου και πρ. δήμαρχος της πόλης, Σταύρος Παπασταυρόπουλος και ο δημοσιογράφος και κάτοικος Κερατέας, Βάιος Σύρρος.

Επίσης παρενέβησαν οι Γεράσιμος Βουδούρης (Αντιδήμαρχος Υγείας Ραφήνας – Πικερμίου και πρ. πρόεδρος ΕΟΠΥΥ), Μιχάλης Παππάς (γιατρός) και Ζαχαρίας Πελέκης (γραμματέας Εμπορικού Συλλόγου Λαυρίου).

Παρόντες στην εκδήλωση και βουλευτής Ανατολικής Αττικής της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου (είχαν προσκληθεί και οι 10 βουλευτές της εκλογικής περιφέρειας) καθώς και ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς καθώς και αυτοδιοικητικοί του Δήμου Λαυρεωτικής και όμορων δήμων.

Σημειώνεται ότι πολλοί από τους πολίτες που παρέστησαν συμπλήρωσαν και τη φόρμα με την οποία δηλώνουν τη στήριξή τους στην πρωτοβουλία.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τη μαζική εκδήλωση που ανοίγει μια σειρά ανάλογων συγκεντρώσεων και στις υπόλοιπες περιοχές των Μεσογείων στο notioanatolika.gr, ΕΔΩ

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.