Λαύριο: Πατέρας δύο παιδιών ο 45χρονος δύτης που σκοτώθηκε στο εργατικό δυστύχημα

Ανακοίνωση εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου Ανατολικής Αττικής σχετικά με το εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε σήμερα στο Λαύριο και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 45χρονου δύτη, πατέρα δύο παιδιών

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

ΚΕΡΔΗ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΑ ΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΚΡΟΣ ΔΥΤΗΣ ΣΕ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΛΟΙΟΥ

Άλλος ένας συνάδελφος που πήγε στο μεροκάματο και δεν γυρίζει σήμερα στην οικογένεια του. Ζούμε τελικά όλοι σε μια «κοιλάδα των Τεμπών»

Ο συνάδελφος 45 ετών και πατέρας δύο παιδιών, ήταν μέλος εργολαβικού συνεργείου το οποίο έκανε εργασίες στο πλοίο “BULK VALOR”που βρίσκεται στον όρμο του Θορικού. Σύμφωνα με μαρτυρίες τον τράβηξε η αναρρόφηση που τραβάει θαλασσινό νερό για να ψύχονται οι μηχανές.

Για να γίνει αυτό το έγκλημα πρέπει να υπάρξουν σειρά παραβλέψεις όσον αφορά τα μέτρα υγείας και ασφάλειας, που με βάση τους κανονισμούς, απαιτούνται να παίρνονται .Για άλλη μια φορά θα ακούσουμε για την «κακιά στιγμή» για την «ατυχία» για την «λάθος εκτίμηση». Οι αρμόδιοι θα μας βεβαιώσουν για την διαλεύκανση της υπόθεσης, ότι θα « βρεθούν οι ένοχοι» και φυσικά το «μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο».

Εμείς λέμε, ΩΣ ΕΔΩ!
Εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές και αυτοί κέρδη και ζημιές.
Εργοδοσία και κράτος είναι υπόλογοι για τα εγκλήματα που γίνονται στους χώρους δουλειάς.

Απαιτούμε να αποδοθούν οι ευθύνες σε όσους εμπλέκονται στο έγκλημα. Να αυστηροποιηθούν οι κανόνες ασφάλειας της εργασίας. Να αυξηθούν οι έλεγχοι σε όλους τους χώρους δουλειάς.
Στο λιμάνι βρέθηκε από την πρώτη στιγμή κλιμάκιο του Εργατικού Κέντρου όπου ζήτησε να τηρηθούν τα προβλεπόμενα.

Το Εργατικό Κέντρο Λαυριου– Ανατολικής Αττικής καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Λιμεναρχείο, στο Λιμάνι του Λαυρίου Αύριο Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023 στις 10:30 το πρωί.

Η Διοίκησητου Εργατικού Κέντρου Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.