Λεπτό προς λεπτό ο θανάσιμος τραυματισμός του 18χρονου Ρομά από σφαίρα αστυνομικού στη Βοιωτία

Λεπτό προς λεπτό το σκηνικό της Βοιωτίας, με τον θάνατο του νεαρού Ρομά, ο οποίος χτυπήθηκε από τη σφαίρα ενός αστυνομικού πριν από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (11.11.23), παρουσιάζει το newsit.gr.

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία που σχηματίστηκε, το σκηνικό του θανάτου στη Βοιωτία ξεδιπλώθηκε ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυκτα του Σαββάτου. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται, όλα ξεκίνησαν ως εξής:

«Στις 11/11/2023 και ώρα 23:45, στο Λεοντάρι Βοιωτίας, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, έλαβε χώρα θανάσιμος τραυματισμός 18χρονου Ρομά, όταν αυτός επιχείρησε να αφαιρέσει όπλο αστυνομικού και αυτό εκπυρσοκρότησε.

Ειδικότερα στις 11/11/2923 ώρα 23:15, στον Αλίαρτο Βοιωτίας, ενώ ο 45χρονος αρχιφύλακας που υπηρετεί στο αστυνομικό τμήμα Αλιάρτου, εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία εποχούμενής περιπολίας με υπηρεσιακό επιβατικό όχημα, ενήργησε ηχητικά και φωτεινά σήματα στάσης στο αυτοκίνητο ιδιοκτησίας (σ.σ.: αναφέρεται στο ονομα), ο οδηγός του οποίου δεν συμμορφώθηκε με αυτά και διέφυγε με αυτο, κινούμενος προς Θήβα μέσω της επαρχιακής οδού Λιβαδειάς – Θηβών.

Το ως άνω όχημα ακολουθήθηκε από τον ανωτέρω αστυνομικό, ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκαν αρχικά από το Κέντρο R/T της Αστυνομικης Διευθύνσης Βοιωτίας και ακολούθως η Α’ ΟΠΚΕ του Τμήματος Ασφαλείας Λειβαδιάς, που εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία εποχούμενής περιπολίας, κατά τις ώρες 22:00-06:00 και βρισκόταν στην περιοχή της Θήβας, η οποία κινήθηκε προς Αλίαρτο, μέσω της επαρχιακής οδού Λιβαδειάς – Θηβών.

Στο ύψος της διασταύρωσης Καναβαρίου -επί της επαρχιακής οδού Λιβαδειάς-Θηβών- η Α’ ΟΠΚΕ, αποτελούμενη από έναν 41χρονο αρχιφύλακα και έναν 43χρονο υπαρχιφύλακα, οι οποίοι κινούνταν με συμβατικό υπηρεσιακό όχημα, εντόπισαν το διαφεύγον όχημα, το οποίο εκ νέου δεν συμμορφώθηκε σε ηχητικά και φωτεινά σήματα στάσης που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Α’ ΟΠΚΕ Και και εξήλθε της εν λόγω επαρχιακής οδού, κινούμενος προς Δομβραίνα Βοιωτίας.

Περί ώρα 23:45 της ίδιας, το εν λόγω όχημα, ενώ συνέχισε να ακολουθείται από την Α’ ΟΠΚΕ, εισήλθε στην Τ.Κ Λεονταρίου Βοιωτίας, όπου προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα και ως εκτούτου ακινητοποιήθηκε.

Κατόπιν τούτου προσέγγισαν το σημείο οι αστυνομικοί της Α’ ΟΠΚΕ, προκειμένου να προβούν σε έλεγχο υψηλού κινδύνου, ο αρχιφύλακας πλησίασε το ύποπτο όχημα κρατώντας το ιδιωτικό ατομικό του πιστόλι, ο οδηγός του οχήματος ηλικίας 18 ετών εξήλθε αυτού και επιχείρησε να αφαιρέσει το όπλο του αστυνομικού το οποίο εκπυρσοκρότησε, τραυματίζοντας τον θανάσιμα στο αριστερό άνω άκρο και στον τράχηλο.

Ο θανάσιμα τραυματισθείς,μετεφέρθη άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Θηβών. Στο όχημα επέβαιναν πέραν του θανόντος ως συνοδηγός ο αδερφός του 16 ετών και ως συνεπιβάτες μια 16χρονη και η αδερφή της 15 ετών».

newsit.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.