Λήστεψαν περίπτερο δύο φορές μέσα σε 96 ώρες – Eφιαλτικές στιγμές για την ιδιοκτήτρια (βίντεο)

Δύο φορές αντιμέτωπη με ένοπλους ληστές βρέθηκε υπάλληλος περιπτέρου στην περιοχή του Γκύζη. Οι δράστες χτύπησαν δις το συγκεκριμένο περίπτερο μέσα σε τέσσερις ημέρες με τις εισπράξεις να κάνουν «φτερά» ξανά και ξανά.

Η ιδιοκτήτρια του περιπτέρου στην περιοχή του Γκύζη μεταφέρει στο Live News τις δύσκολες στιγμές που βίωσε ο υπάλληλός της και τα πρώτα στοιχεία από τις έρευνες της αστυνομίας. Και στις δύο περιπτώσεις οι δράστες έφτασαν στο περίπτερο ως πελάτες. Μετά τις πρώτες αναγνωριστικές κινήσεις, όταν σιγουρεύτηκαν πως δεν υπήρχε κανείς κοντά, προχώρησαν στο επόμενο βήμα.

Καρέ – καρέ πώς έγινε η ληστεία

Στις 14 Μαΐου, λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ ο δράστης βγάζει το όπλο που είχε κρυμμένο και ακινητοποιεί τον υπάλληλο του περιπτέρου, όπως φαίνεται από το βίντεο της κάμερας ασφαλείας.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: 2.322 νέα κρούσματα – 42 νέοι θάνατοι και 359 οι διασωληνωμένοι,

Λίγα δευτερόλεπτα μετά, βλέπουμε τον δράστη να βάζει στην τσέπη τα 100 ευρώ που υπήρχαν στο ταμείο και να απομακρύνεται με το όπλο της ληστείας στα χέρια του.

Πριν καλά – καλά προλάβει να συνέλθει ο υπάλληλος από την ένοπλη ληστεία, βρέθηκε και πάλι αντιμέτωπος με ένα νεαρό που φορούσε κράνος και έβαλε το περίπτερο στο στόχαστρο.

Ο δράστης ακινητοποιεί τα χέρια του υπαλλήλου και αρπάζει 70 ευρώ που υπήρχαν μέσα στο ταμείο.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: 2.255 νέα κρούσματα – 39 νέοι θάνατοι και 352 οι διασωληνωμένοι,

Η αστυνομία βλέπει πίσω από τα χτυπήματα, μια καλά οργανωμένη σπείρα της περιοχής με τα μέλη της, να προχωρούν σε παρακολουθήσεις κι αλληλλοκαλύψεις με στόχο, τόσο να βρίσκεται η κατάλληλη χρονική συγκυρία για τη ληστεία, όσο και ο χρόνος για τη διαφυγή.

Οι έρευνες για τις δύο ληστείες συνεχίζονται, με το υλικό από την κάμερα ασφαλείας να αναλύεται σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν οι άγνωστοι δράστες.

Τι λέει η ιδιοκτήτρια του περίπτερου

Δείτε ακόμα:  Ληστεία σε τράπεζα στη Μητροπόλεως: Με βερμούδα, καλάσνικοφ και πιστόλι οι δράστες

Η ιδιοκτήτρια του περιπτέρου εξηγεί στο Live News ότι κάθε μέρα δεν ξέρει τι να περιμένει και ότι δεν έχει συνέλθει ακόμα από τις τελευταίες ληστείες.

«Δεν ξέρουμε τι ζημιές θα βγάλει η μέρα. Κάθε μέρα έχουμε μικροκλοπές και κάθε βράδυ είμαστε με τα μάτια ανοιχτά μην πάθει τίποτα ο υπάλληλος», σημειώνει.

Το μόνο που έχει σημασία, όπως λέει χαρακτηριστικά, είναι να σωθεί η ζωή του ατόμου. Κατά τ’ άλλα, οι ιδιοκτήτες περιπτέρων προσπαθούν να ασφαλίσουν το βιός τους απέναντι σε ένα κράτος που ολιγωρεί.

ΑΠΕ – ΜΠΕ