Λύνεται το μπάχαλο με όσους εμβολιάστηκαν με Johnson & Johnson

Λύση στο μπάχαλο για όσους έχουν εμβολιαστεί με J&J αναμένεται να δοθεί τις επόμενες μέρες, μετά και την χτεσινή παρέμβαση του News4health και του Dnews.

Όπως ανέφερε χτες το News4thealth και το Dnews, πολλοί εμβολιασμένοι με το εμβόλιο της Johnson&Johnson χάνουν την ισχύ του πιστοποιητικού εμβολιασμού τους στο τρίμηνο, χωρίς ωστόσο θα υπάρχει συγκεκριμένη απόφαση.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ που αναρτήθηκε πριν από 15 μέρες, ορίζεται πως η ισχύς όλων των εμβολίων, χωρίς εξαιρέσεις, είναι επτά μήνες. Ωστόσο, πολλοί που έχουν εμβολιαστεί με το μονοδοσικό εμβόλιο της j&j αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το πιστοποιητικό, καθώς αυτό λήγει στο τρίμηνο, χωρίς ωστόσο να αναφέρεται πουθενά στην απόφαση.

Δείτε ακόμα:  Θάνος Πλεύρης: «Πιθανή η κατάργηση της μάσκας από 1η Ιουνίου»

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews, το μπάχαλο αυτό θα ληθεί εντός των επόμενων ημερών και θα ορίζεται πως η ισχύς του πιστοποιητικού εμβολιασμού για όσους εμβολιάστηκαν με το J&J θα είναι τρίμηνη, καθώς αυτή ήταν και η εισήγηση της Επιτροπής Εμβολιασμών, η οποία όμως δεν πήρε ποτέ επίσημη μορφή.

Η οριστικοποίηση της ισχύς για το εμβόλιο της Johnson μέσω νέας απόφασης, θα αναγκάσει πολλούς πολίτες να τρέξουν και πάλι για νέο εμβολιασμό, καθώς γνώριζαν ότι το πιστοποιητικό θα ισχύει για επτά μήνες.

Δείτε ακόμα:  Χαμός σε πτήση για Κρήτη: Δέχθηκε παρατήρηση επειδή κάπνιζε και ξυλοκόπησε επιβάτες και πιλότο

Όπως αναφέρει το σχετικό απόσπασμα της απόφασης που έχει πάρει ΦΕΚ :

«Από την 1η Φεβρουαρίου 2022, και χωρίς τον ηλικιακό περιορισμό του προηγούμενου εδαφίου, όσοι ενήλικοι έχουν εμβολιαστεί και έχει παρέλθει χρονικό διάστημα τουλάχιστον επτά (7) μηνών από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης ή, στην περίπτωση μονοδοσικών εμβολίων, από τη χορήγηση της μοναδικής δόσης, θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι εφόσον έχουν λάβει και την αναμνηστική δόση».

dikaiologitika.gr