Μαφιόζικο χτύπημα στην Αγία Νάπα: Έλληνα βαρυποινίτη κατονομάζει ως εγκέφαλο ο 38χρονος συλληφθείς

Το επαρχιακό δικαστήριο Λάρνακας ενέκρινε πριν από λίγο τη μεταφορά του πολυισοβίτη Δημήτρη Μαμαλικόπουλου από τις Κεντρικές Φυλακές σε αστυνομικά κρατητήρια, προκειμένου να ανακριθεί για οκτώ ημέρες σε σχέση με την πρόσφατη απόπειρα φόνου στην Αγία Νάπα.

Ο 38χρονος που είχε συλληφθεί ως αυτουργός ανακρινόμενος παραδέχθηκε την εμπλοκή του και υποστήριξε ότι τις οδηγίες για τον φόνο τις έπαιρνε από τον Μαμαλικόπουλου μέσω κινητού τηλεφώνου χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη εφαρμογή. Ανέφερε πως ο Μαμαλικόπουλος είχε διαευθετήσει τον εφοδιασμό του με το όπλο που έγινε η απόπειρα, ενώ χθες βρέθηκε στην Αγία Νάπα ακόμα ένα έμφορτο πιστόλι. Ο Μαμαλικόπουλος αρνείται την εμπλοκή του στην υπόθεση.

Ο 37χρονος Μαμαλικόπουλος έχει καταδικαστεί πέντε φορές σε ισόβια για την δολοφονία πέντε ανθρώπων το 2012 στην Αγία Νάπα. Στόχος τότε ήταν ο επιχειρηματίας Φάνος Καλοψιδιώτης, ο οποίος όμως είχε γλιτώσει για να δολοφονηθεί το 2016 σε άλλη επίθεση από δύο Αλβανούς εκτελεστές.

Το 2014 είχε δολοφονηθεί και ο πατέρας του Καλοψιδιώτη.

Το όνομα του Δημήτρη Μαμαλικόπουλου είχε απασχολήσει και τις ελληνικές αρχές καθώς είχε φυλακιστεί για συμμετοχή του σε αντιεξουσιαστικές ομάδες ενώ υπήρξαν υποψίες για συμμετοχή του στη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια το 2010.

protothema.gr