Μαγιορκίνης: Γιατί δεν κάνω 4η δόση εμβολίου

Η πλατφόρμα των ραντεβού για τη 4η δόση εμβολίου άνοιξε για ηλικίες 30 έως 59 ετών, αλλά ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης απαντά ότι ο ίδιος δεν θα εμβολιαστεί.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι, ο κ. Μαγιορκίνης αναφέρθηκε στην αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες. Ήδη την Δευτέρα (27/6), με ανάρτησή του είχε εκτιμήσει ότι θα έχουμε την Τρίτη (28/6) πάνω από 20.000 κρούσματα. Πράγματι αυτό συνέβη, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 20.084 κρούσματα. Σύμφωνα με την ανάρτησή του ο μέσος όρος αύξησης των κρουσμάτων μόνο την τελευταία βδομάδα είναι 60%, ενώ η αύξηση των κλινών εντός των νοσοκομείων παρέμεινε στο επίπεδο του 44%.

Ωστόσο, στις δηλώσεις του στο ραδιόφωνο ο κ. Μαγιορκίνης ήταν καθησυχαστικός. Στο ερώτημα εάν η αύξηση των κρουσμάτων θα οδηγήσει σε περιοριστικά μέτρα, απάντησε ότι βρισκόμαστε στην καρδιά της έξαρσης των κρουσμάτων και η κορύφωση αναμένεται περί τις 10 Ιουλίου. Πρόσθεσε δε, ότι ο αριθμός των διασωληνωμένων στα νοσοκομεία δεν αυξάνεται σημαντικά και πως ακόμα και όσοι νοσούν με υψηλό πυρετό δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα με το οξυγόνο.

Σημείωσε δε, ότι το γεγονός ότι οι ασθενείς έχουν πυρετό σημαίνει ότι ο οργανισμός αντιδρά προκειμένου να αντιμετωπίσει τη νόσο.

Γιατί δεν θα κάνει 4η δόση ο Μαγιορκίνης

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης ρωτήθηκε εάν ο ίδιος θα κάνει την 4η δόση εμβολίου. Όχι ήταν η απάντησή του. Όπως εξήγησε ο ίδιος δεν αντιμετωπίζει προβλήματα με την καρδιά του, δεν είναι παχύσαρκος, οι δείκτες σε χοληστερίνη και τριγλυκερίδια δεν είναι ψηλά, συνεπώς κατέληξε ότι δεν συντρέχουν λόγοι. Σημείωσε πάντως ότι κάτι περίπτωση διαφορετική και καθένας θα πρέπει να συμβουλεύεται τον γιατρό του.

ieidiseis.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.