Μαγιορκίνης: «Η πλειοψηφία των διαγνώσεων συνεχίζει να καταγράφεται εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης»

Παρασκευή σήμερα (20/11) και έτσι υπάρχει η live ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, με τη Βάνα Παπαευαγγέλου, τον Γκίκα Μαγιορκίνη και τον Νίκο Χαρδαλιά.

Μετά τα λεγόμενα της κ. Παπαευαγγέλου που αναφέρθηκε στην ασφάλεια των εμβολίων, τον λόγο πήρε ο Γκίκας Μαγιορκίνης που υπογράμμισε ότι σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν υπερβεί τα 57 εκατ. οι διαγνώσεις. Μόνο στην Ευρώπη οι διαγνώσεις είναι πάνω από 15 εκατ. Πάντως υπάρχει σταθεροποίηση σε Γαλλία και Ην. Βασίλειο. Όμως ο αριθμός των νέων διαγνώσεων παραμένει εξαιρετικά υψηλός.

«Η πλειοψηφία των διαγνώσεων συνεχίζει να καταγράφεται εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης», τόνισε με νόημα το μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων. «Στη Θεσσαλονίκη ο δείκτης Rt έχει προσεγγίσει αυτόν της Αττικής και δείχνει ότι μπορεί να κινηθεί πιο πτωτικά». Ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε ότι ειδικά για τα παιδιά «ο ρόλος τους στην επιδημία και τις εξάρσεις της είναι δευτερεύον. Η πιθανότητα μόλυνσης είναι αρκετά χαμηλότερη από αυτή την ηλικιακή ομάδα».

«Τώρα είναι η στιγμή να στηρίξετε τους γηραιότερους των οικογενειών σας», τόνισε με νόημα ο κ. Μαγιορκίνης.

lawandorder.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.