Μακρή: Ανοίγουν τα λύκεια στις 12 Απριλίου – Τι θα γίνει με δημοτικά και Πανελλαδικές

Αν και εφόσον πάρουμε το πράσινο φως από τους λοιμωξιολόγους η 12η Απριλίου είναι μια πιθανή ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων με σύμμαχο τα self test, τους εμβολιασμούς αλλά και όλα τα μέτρα δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή.

Όπως είπε μιλώντας στον Θέμα 104,6 επιθυμία του υπουργείου Παιδείας είναι να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης. «Επιθυμία μας ως υπουργείο είναι να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης, ωστόσο οι λοιμωξιολόγοι θέλουν μια επιστροφή στην εκπαιδευτική κανονικότητα σταδιακή» είπε η κ. Μακρή.

Και επισήμανε: «Πρώτα θα ανοίξουν τα λύκεια λόγω και της τρίτης Λυκείου και γυμνάσια, αν δεν είναι εφικτό να ανοίξουν και τα δυο και μετά η πρωτοβάθμια εκπαίδευση».

Για την παράταση του σχολικού έτους είπε ότι εξετάζεται και δεν θα ξεπερνά τις δύο εβδομάδες.

Για τις απουσίες στην τηλεκπαίδευση ανέφερε ότι καταχωρίζονται και στο πρώτο και στο δεύτερο τετράμηνο όπως ορίζει ο νόμος. Ο χαρακτηρισμός της φοίτησης θα γίνει στο τέλος τετραμήνου, οπότε και θα υπάρξει πρόνοια για όλες τις περιπτώσεις εάν και εφόσον υπάρχει σοβαρός λόγος.

Για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις η υφυπουργός είπε ότι το υπουργείο εξετάζει όλα τα σενάρια, αλλά δεν μπορεί να προαναγγείλει κανείς κάτι γιατί δεν έχει ληφθεί απόφαση. «Το βέβαιο είναι ότι οι πανελλαδικές θα γίνουν στην ώρα τους» κατέληξε

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.