Μαραθώνας 2019-2021: Στασιμότητα και οπισθοδρόμηση

Πέρασαν ήδη δύο χρόνια από τις Δημοτικές Εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 και το αποτέλεσμα της «νέας» Δημοτικής Αρχής είναι άκρως απογοητευτικό!
Η στασιμότητα και η οπισθοδρόμηση κυριαρχούν παντού!

Ο κάθε Δήμος, όπως ο Δήμος Μαραθώνος, δεν είναι μια απρόσωπη διοικητική οντότητα, δεν είναι άυλο στοιχείο! Ο Δήμος, είναι οι άνθρωποι που τον απαρτίζουν και τον συγκροτούν και, βεβαίως, εκείνοι που τον διοικούν! Οι άνθρωποι που τον διοικούν, σχεδιάζουν, διεκδικούν, προγραμματίζουν, υλοποιούν! Αυτό θα έπρεπε να κάνουν και αυτοί που διοικούν σήμερα τον Δήμο Μαραθώνος. Δυστυχώς όμως, οι άνθρωποι αυτοί είναι, κατά γενική ομολογία των πολιτών, ανεπαρκείς, ανίκανοι και κατώτεροι των περιστάσεων.

Πίστευα και πιστεύω, χωρίς δεύτερη σκέψη, πως για να βγει ο Δήμος μας από το τέλμα που βρίσκεται και να έχει αναπτυξιακή πορεία χρειάζεται να διοικηθεί σωστά και ορθολογικά. Πρωτίστως όμως χρειάζεται άτομα ανιδιοτελή, συγκροτημένα, ικανά, άτομα με άποψη που θα έχουν σαν προτεραιότητά τους το συμφέρον και την πρόοδο του Δήμου, ως συνόλου και όχι το προσωπικό τους συμφέρον ή την εξυπηρέτηση ομάδων ή ατόμων.

Ο Δήμος Μαραθώνος πρέπει κάποτε να γίνει λειτουργικός και να αποκτήσει κοινωνικό πρόσωπο.
Για να γίνει όμως αυτό, πρέπει όλοι εμείς να πάρουμε τις αποφάσεις μας. Δεν γίνεται να συνεχίσουμε έτσι. Πρέπει να σκεφτούμε λογικά και να ψηφίσουμε σωστά. Ψηφίζοντας για Δήμαρχο τα ίδια και τα ίδια άτομα (δύο με τρία γνωστά ονόματα με τους ακολούθους τους) βλέπουμε καθαρά πως η κατάσταση ούτε αλλάζει, ούτε βελτιώνεται. Απεναντίας βλέπουμε η κατάσταση να χειροτερεύει ολοένα και περισσότερο.

Γιατί λοιπόν πρέπει να επιμένουμε σε κάτι που εκ του αποτελέσματος είναι αποτυχημένο; Γιατί να συνεχίσουμε να ψηφίζουμε αυτά τα άτομα που το μόνο που τους ενδιαφέρει, όπως ισχυρίζονται οι πολίτες, είναι η «καρέκλα»; Τέτοια άτομα χρειάζεται σήμερα ο τόπος μας ;

Ο τόπος μας, σήμερα, χρειάζεται κάτι διαφορετικό. Χρειάζεται άτομα (ομάδα ατόμων) που θα δώσουν ελπίδα και προοπτική. Άτομα που θα αφήσουν το «εγώ» για το «εμείς» θα εργαστούν και θα συνεργαστούν για το καλό του τόπου. Άτομα που θα συγκρουστούν με το παλιό και με προτάσεις, σχέδιο και σκληρή δουλειά θα επανεκκινήσουν τον Δήμο.

Για να υπάρξει όμως αυτή η πολυπόθητη αλλαγή χρειάζεται να αναζητήσουμε και να βρούμε τα άτομα αυτά, να πιστέψουμε στις δυνατότητές μας, όπως και στις δυνατότητες του τόπου μας. Μόνο έτσι θα σταματήσει αυτή η απαξίωση και υποβάθμιση της περιοχής μας.

Στις Δημοτικές Εκλογές (2023), όλοι εμείς οι δημότες-ψηφοφόροι του Δήμου Μαραθώνος, πρέπει να κάνουμε την υπέρβαση και να ψηφίσουμε διαφορετικά. Πρέπει να δείξουμε ότι θέλουμε πραγματικά την αλλαγή και την βελτίωση της τραγικής αυτής κατάστασης και όχι την συνέχιση της αδράνειας, της αναποτελεσματικότητας, της στασιμότητας, της οπισθοδρόμησης…

Σπύρος Παππάς

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.