Μαραθώνας: Αεροψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών στον Σχινιά την Πέμπτη (30/5) – Ποιος δρόμος θα μείνει κλειστός

Η Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου & Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής,ανακοινώνει ότι τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, 30/5/2024 θα διενεργηθεί από αέρος προνυμφοκτονία για τα κουνούπια, στον Υδροβιότοπο του Εθνικού Πάρκου Σχινιά.

Ο ψεκασμός αφορά 2.000 στρέμματα και θα γίνει από ελικόπτερο με δραστική ουσία που θα χρησιμοποιηθεί το Bacillus thuringiensis (Bti), εγκεκριμένο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τις Οικολογικά προστατευόμενες περιοχές.

Κάτοικοι και εργαζόμενοι στην ευρύτερη περιοχή του Εθνικού Πάρκου Σχινιά, παρακαλούνται θερμά να μη βρίσκονται κοντά στο σημείο την ημερομηνία και ώρα της αεροεφαρμογής, καθώς επίσης να φροντίσουν να μη βρίσκονται εκεί και τα κατοικίδια τους.

Στο ίδιο πλαίσιο γίνεται γνωστό ότι κατά τη διάρκεια των αεροψεκασμών η οδός Κωνσταντινουπόλεως (εντός του Εθνικού Πάρκου Σχινιά) θα παραμείνει κλειστή.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.