Μαραθώνας: Άμεση αποκατάσταση των ζημιών στο Βαρνάβα & αποζημίωση των πληγέντων ζητά το ΚΚΕ

Άμεση αποκατάσταση των ζημιών από τις έντονες βροχοπτώσεις στο Βαρνάβα και την αποζημίωση των πληγέντων ζητούν με επιστολή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ

Αναλυτικά:

Προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Υποδομών & Μεταφορών και Οικονομικών

Θέμα: Άμεση αποκατάσταση των ζημιών και αποζημίωση των πληγέντων από τις έντονες βροχοπτώσεις στο Βαρνάβα του Δήμου Μαραθώνα

Οι έντονες βροχοπτώσεις, που έπληξαν την Αττική στις 14 και 15 Δεκεμβρίου, προκάλεσαν σοβαρές καταστροφές στην ευρύτερη περιοχή της κοινότητας Βαρνάβα του Δήμου Μαραθώνα.

Συγκεκριμένα, το κύριο οδικό δίκτυο, που ενώνει την κοινότητα Βαρνάβα με την παραλία και το Καπανδρίτι, έχει υποστεί ζημιές, ενώ σε πολλά σημεία οι αγροτικοί δρόμοι έχουν καταστραφεί ολοσχερώς ή έχουν υποστεί τόσο μεγάλες ζημιές που οι κάτοικοι δεν μπορούν ούτε να προσεγγίσουν τις κατοικίες τους.

Επίσης, καταστράφηκε ένα σημαντικό μέρος από το δίκτυο ύδρευσης στον οικισμό της παραλίας Βαρνάβα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν και σήμερα προβλήματα στη διάθεση πόσιμου νερού, ενώ πλημμύρισαν σπίτια.

Οι μεγάλες καταστροφές δεν μπορούν για ακόμη μια φορά να αποδοθούν στα έντονα καιρικά φαινόμενα. Οι καταστροφές αυτές δεν ήταν αναπόφευκτες. Η έλλειψη των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων, σε μια περιοχή μάλιστα που έχει καεί πολλές φορές στο παρελθόν, όπως και η έλλειψη καθαρισμού των ρεμάτων, των καναλιών και των ποταμών είναι οι παράγοντες που συντέλεσαν στην καταστροφή. Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνονται πλημμύρες ειδικά στην συγκεκριμένη περιοχή.

Παράλληλα, αναδείχθηκε το τεράστιο πρόβλημα που προϋπήρχε με το οδικό δίκτυο της περιοχής, το οποίο σε μεγάλο βαθμό είναι απαρχαιωμένο, κακοσυντηρημένο κι επικίνδυνο.

Τα πιο μεγάλα προβλήματα εντοπίζονται:

– Στο δρόμο που συνδέει τον Βαρνάβα με τον Καπανδρίτι, που αποτελεί βασικό δρόμο κι έκλεισε λόγω κατολισθήσεων.

– Στο δρόμο Βαρνάβα – Μικροχώρι, όπου το οδόστρωμα είναι χωμάτινο και χρειάζονται άμεσα να πραγματοποιηθούν έργα επισκευής και ασφαλτόστρωσης, κάτι το οποίο είναι διαχρονικό αίτημα της κοινότητας Βαρνάβα καθώς ο συγκεκριμένος δρόμος αποτελεί την δεύτερη διέξοδο διαφυγής μεταξύ των δύο οικισμών.

– Στο οδικό δίκτυο προς την παραλία Βαρνάβα, όπου επίσης υπάρχουν σημεία καθίζησης. Ο βασικός δρόμος προς την παραλία Βαρνάβα – αν και πολυσύχναστος ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες – είναι μεγάλης επικινδυνότητας, ενώ απουσιάζουν συστήματα αναχαίτισης οχημάτων (στηθαία ασφάλειας οδών).

Αναδεικνύονται για μια ακόμη φορά οι τεράστιες ευθύνες όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, καθώς και της Περιφερειακής και Τοπικής Διοίκησης για τις μεγάλες ελλείψεις σε κρίσιμες υποδομές, που δε θεωρούνται “προτεραιότητα” στο πλαίσιο της κυρίαρχης αντιλαϊκής πολιτικής.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:

• Να παρθούν άμεσα μέτρα διάνοιξης, αποκατάστασης και επισκευής του οδικού δικτύου και δικτύου ύδρευσης της περιοχής.

• Να γίνει άμεση καταγραφή όλων των ζημιών και καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες για το σύνολο των καταστροφών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

• Να χρηματοδοτηθούν και να πραγματοποιηθούν όλες οι αναγκαίες εργασίες για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής.

Οι Βουλευτές

Γκιόκας Γιάννης
Κανέλλη Λιάνα
Κατσώτης Χρήστος
Μανωλάκου Διαμάντω
Παφίλης Θανάσης

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.