Μαραθώνας: Εγκαινιάστηκε η Δημοτική Δανειστική Βιβλιοθήκη Γραμματικού (φωτό)

Παρουσία του Δημάρχου Μαραθώνος κ. Στέργιου Τσίρκα, του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Μανώλη Γεωργάτου, των Αντιδημάρχων κκ Βαγγέλη Κυπαρίσση & Γιάννη Μπούσουλα, των Δημοτικών Συμβούλων κκ Τάκη Μακρή, Αλέξανδρου Ρέρρα & Δήμητρας Λαμπαρού, του Κοινοτικού Συμβούλου κ. Θανάση Δημητράκη, του Προέδρου της Κοινότητας Μαραθώνα κ. Κώστα Λάσκου, του πρώην Δημάρχου Μαραθώνος Σπύρου Ζαγάρη και πλήθους φίλων πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Δημοτικής Δανειστικής Βιβλιοθήκης Γραμματικού.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Μαραθώνος τόνισε την σημασία της δημιουργίας μιας Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο Γραμματικό ενώ δεσμεύτηκε πως νέες βιβλιοθήκες θα δημιουργηθούν σε άλλα σημεία του Δήμου μας. Όπως αποκάλυψε ο Δήμαρχος στην σκέψη του βρίσκεται -μεταξύ άλλων- και η δημιουργία βιβλιοθήκης στο πρώην εργοστάσιο πορσελάνης στη Νέα Μάκρη.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΜΑ αναφέρθηκε στο ιστορικό της δημιουργίας της νέας Βιβλιοθήκης και στις ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν από την ΚΕΔΜΑ ώστε να υλοποιηθεί η δημιουργίας της.

Δείτε ακόμα:  Η Βανίτα Σωφρόνη στον Μαραθώνα (φωτό)

Οι κυρίες Ζωή Καζαζάκη & Αναστασία Ρίζου (Πρόεδρος & Αντιπρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης Γραμματικού) μίλησαν μεταξύ άλλων για την σκέψη της δημιουργίας το 2018 αλλά και για την άμεση ανταπόκριση της νέας Δημοτικής Αρχής το Φθινόπωρο του 2019.

Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα από καλλιτέχνες της περιοχής που ενθουσίασε το κοινό. Οι διοργανωτές είχαν φροντίσει να στηθεί ένα πλούσιος μπουφές με φαγητά, γλυκά & ποτά από καταστήματα της περιοχής.