Μαραθώνας: Με μια φωτογραφία από τις Ειδικές Πινακίδες Επιστήμης Πολιτών στην παραλία του Σχινιά βοηθάς στην προστασία της

Πλέον οι επισκέπτες της παραλίας στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά – Μαραθώνα έχουν την δυνατότητα να συμβάλλουν έμπρακτα στην προστασία της, μέσω των πινακίδων επιστήμης πολιτών που έχουν τοποθετηθεί από τον Ο.ΦΥ.ΠΕ.ΚΑ με ανάδοχο έργου το MEDASSET- Μεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελωνών.

Οι πινακίδες επιστήμης των πολιτών δημιουργήθηκαν για να ενημερώσουν τους επισκέπτες του Εθνικού – Πάρκου για την μεγάλη οικολογική του αξία, τα προστατευόμενα είδη που φιλοξενεί, αλλά και για τη συλλογή πολύτιμων πρωτογενών δεδομένων, που θα οδηγήσουν σε μέτρα προστασίας.

Αν βρεθείς στην παραλία του Εθνικού Πάρκου Σχινιά – Μαραθώνα:

  1. Αναζήτησε τις πινακίδες επιστήμης πολιτών
  2. Τοποθέτησε το κινητό σου τηλέφωνο στην ειδική οπή των πινακίδων και βγάλε φωτογραφία στη μέγιστη δυνατή ανάλυση
  3. Στείλε μας τη φωτογραφία σου στο protectschiniascoast@gmail.comή δημοσίευσέ την στο Facebook, στο Instagram ή στο Twitter με το hashtag #protectschiniascoast.
  4. Μπορείς επίσης να τραβήξεις φωτογραφία μέσω της ειδικής εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα CoastWatch©. Διαθέσιμη για Android και iOS.

 Κατέβασε την εφαρμογή ΕΔΩ: https://www.medasset.org/el/efarmogigiakinitatilefonacoastwatch/

To έργο «Δράσεις Προστασίας, Προβολής και Ανάδειξης των Προστατευόμενων Περιοχών Ευθύνης της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Αττικής του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.» πραγματοποιείται με τη χρηματοδότηση του  ΠΕΠ Αττική 2014-2020 και ανάδοχο υπηρεσιών το MEDASSET

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.