Μαραθώνας-Νέα Μάκρη: Διακοπές υδροδότησης, “φουσκωμένοι” λογαριασμοί και ομερτά

Το Δίκτυο Ύδρευσης του Δήμου Μαραθώνα εκπέμπει S.O.S, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο επικεφαλής της “Συμμαχίας”, Σπύρος Λιβαθινός


Αναλυτικά:

Η κατάσταση με την υδροδότηση του Δήμου Μαραθώνα έχει φτάσει στο απροχώρητο…

Για τέταρτη μέρα σήμερα εκατοντάδες σπίτια συνεχίζουν να μένουν χωρίς νερό.

Η βλάβη στον κεντρικό αγωγό, σε μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Νέας Μάκρης, είναι τεράστια. Όταν καταφέρνει το συνεργείο του Δήμου να επισκευάσει ένα κομμάτι του αγωγού, σπάει ένας νέος σωλήνας και διακόπτεται η υδροδότηση σε ακόμα περισσότερους δημότες.

Δείτε ακόμα:  Απίστευτο μποτιλιάρισμα στη Βάρης- Κορωπίου: "Κόλλησε" νταλίκα που μετέφερε μεγάλη λάντζα (φωτό)

Σήμερα το πρωί δεκάδες κάτοικοι έκαναν έκκληση να βρεθεί λύση γιατί τα νερά μπαίνουν πλέον στα υπόγεια των σπιτιών και τα πλημμυρίζουν.

Οι καταγγελίες για «φουσκωμένους» λογαριασμούς, που τις περισσότερες φορές δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, μια που δεν μπορούν να κάνουν τις μετρήσεις όσο συχνά ορίζει ο Κανονισμός Ύδρευσης, λόγω έλλειψης προσωπικού, όπως ισχυρίζονται.

Για τις παράνομες συνδέσεις ύδρευσης και τα ανύπαρκτα ρολόγια, που δημιουργούν τεράστια οικονομική ζημιά στο Δήμο, επικρατεί «ομερτά».

Δείτε ακόμα:  Τραγωδία στη Βραυρώνα - Νεκρός 72χρονος

Επανειλημμένως, ο επικεφαλής της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, Σπύρος Λιβαθινός έχει ζητήσει από τις προηγούμενες Δημοτικές αρχές τη λίστα αυτών που τοποθέτησαν ρολόι-καταμετρητή «κατόπιν εορτής», για να αποδοθούν τα ανάλογα πρόστιμα, αλλά όλοι οι Δήμαρχοι τηρούν σιγή ιχθύος και αποφεύγουν έστω και να αναφερθούν στο θέμα.

Κύριε Δήμαρχε μήπως ήρθε η ώρα να συζητήσουμε σοβαρά το θέμα της υδροδότησης του Δήμου μας στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο;

Οι πολίτες του Δήμου Μαραθώνα απαιτούν άμεσα λύση!