Μαραθώνας: Όσα έγιναν στην πρώτη συνάντηση των μελών της «Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας» (φωτό)

Στις 21 Φεβρουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των μελών της «Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας» Δήμου Μαραθώνος, στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου.

Σκοπός ήταν:

•Η γνωριμία των μελών,
• Η έκφραση προβληματισμών και προτάσεων για αποτελέσματα στο μέλλον και
• Η προετοιμασία για τη διοργάνωση της πρώτης Ημερίδας που θα γίνει στις 03 Μαρτίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Στόχος της επιτροπής είναι να υποστηρίζει την ένταξη της ισότητας των φύλων στις πολιτικές του Δήμου, να εισηγείται και να συμμετέχει στην εκπόνηση του Τοπικού Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα των Φύλων, να διατυπώνει προτάσεις και να εισηγείται προς τα αρμόδια όργανα του Δήμου τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων σε όλους τους τομείς της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής ζωής.

Σε επίπεδο πολιτικών ισότητας αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου (gender mainstreaming) σε όλες τις πολιτικές που εμπίπτουν στο φάσμα αρμοδιοτήτων του Δήμου.

Η «Δημοτική Επιτροπή Ισότητας» Δήμου Μαραθώνος, είναι ένα θεσμικό όργανο που συγκροτήθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 15 Ιανουαρίου 2024 και αποτελείται από 11 τακτικά μέλη και 11 αναπληρωματικά.

Ωστόσο, είναι και θα παραμείνει ανοιχτή για όποιον ή όποια θέλει να συμμετέχει ενεργά στα προγράμματά μας προς την κοινότητα. Θέλουμε τη θετική σας διάθεση και τη συνεργασία σας!

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.