Μαραθώνας: Ποιοι ισχυροί real estate «παίκτες» θα διεκδικήσουν τα ακίνητα “φιλέτα” του project «Ektasis»

Στη «μάχη» διεκδίκησης των ακινήτων συνολικής αξίας της τάξεως των 100-110 εκατ. ευρώ της άλλοτε ισχυρής εταιρείας Ektasis Development που βγαίνουν προς εκποίηση ετοιμάζονται να εισέλθουν οι μεγάλοι «παίκτες» του κλάδου των ακινήτων.

Οι εκτιμήσεις ανθρώπων της αγοράς αναφέρουν ότι σχήματα με ειδικό βάρος στον κλάδο των ακινήτων, από την Prodea και την Dimand έως την Noval και την Orilina, αλλά και τα υπόλοιπα ισχυρά ονόματα στον χώρο των ΑΕΕΑΠ και των real estate funds, ετοιμάζονταν να δώσουν το παρών στις διαγωνιστικές διαδικασίες για την αξιοποίηση του πακέτου ακινήτων στο οποίο η αγορά έχει δώσει τον κωδικό «Ektasis».

Ο λόγος για τη διαδικασία υποβολής προσφορών για την απόκτηση των assets, ύψους 100-110 εκατ. ευρώ, που ανήκουν στην εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Ektasis Development η οποία ως γνωστόν έχει ενταχθεί σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης. Σημειώνεται ότι έχει οριστεί οι δεσμευτικές προσφορές να υποβληθούν το διάστημα 8 με 11 Φεβρουαρίου, με την αποσφράγιση να έχει προγραμματιστεί για τις 17 Φεβρουαρίου.

Η εν λόγω διαδικασία είχε λάβει ουκ ολίγες φορές παράταση και αναβολή, ενώ μόλις πρόσφατα είχαν κυκλοφορήσει σενάρια που ήθελαν την Ektasis να αναζητά νομική φόρμουλα που θα της δώσει τη δυνατότητα να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα με στόχο να «παγώσει» τη διαδικασία. Πάντως, εκ μέρους της Ειδικής Διαχειρίστριας, PWC, ξεκαθαρίστηκε ότι δεν υπάρχουν αποφάσεις ή νομικά «πατήματα» που μπορούν να επιτρέψουν στην Ektasis Developmnet να ανατρέψει την ειδική διαχείριση ή να εμποδίσει την πρόοδο της διαδικασίας των προκηρυχθέντων 15 πλειοδοτικών διαγωνισμών.

Ως εκ τούτοι, οι ισχυροί παίκτες λαμβάνουν θέσεις για να διεκδικήσουν τα ακίνητα – φιλέτα της άλλοτε κραταιάς Ektasis Development.

Σε αυτά, ξεχωρίζει και το κτήριο στην οδό Χειμάρρας 10-12 στο Μαρούσι, όπου βρίσκονταν, πριν από πολλά χρόνια, τα γραφεία της Kodak, γνωστό ως «project Kodak».

Στα γνωστά ακίνητα που πωλούνται ως ομάδα είναι αυτά στο δήμο Κηφισιάς στη θέση Καλυφτάκη, στη συμβολή της Λ Κύμης με την Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας: Πρόκειται για οικόπεδο άνω των 4 στρεμμάτων στη ΒΙ.ΠΕ Κηφισιάς με ημιτελές κτίσμα συνολικής επιφάνειας 7.800 τ.μ., το οποίο πωλείται ως ομάδα μαζί με γήπεδο μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο με επιφάνεια 570 τ.μ. στην ίδια περιοχή.

Ειδικά στην Αθήνα ο διαγωνισμός περιλαμβάνει εμπορικά ακίνητα – φιλέτα, τα οποία πολλές εταιρείες real estate έχουν βάλει στο στόχαστρο. Ανάμεσά τους πολλά οικόπεδα στα οποία λειτουργούν μεγάλα εμπορικά καταστήματα (σουπερμάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος, ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ κλπ). Επίσης, ένας ακόμη (ανεξάρτητος) διαγωνισμός περιλαμβάνει δύο όμορα οικόπεδα (άνω των 4.800 τ.μ. και 3.700 τ.μ. αντίστοιχα με κτίσματα) τα οποία βρίσκονται στο Ηράκλειο Αττικής στη θέση Λυκόβρυση επί των οδών Αμαρουσίου-Λεωφόρου Ειρήνης. Υπάρχει ακόμα πακέτο 5 ακινήτων στον Μαραθώνα, πέντε θέσεις στάθμευσης στην περιοχή Μεταμόρφωση στο Χαλάνδρι, τρία αγροτεμάχια στην Κύθνο κ.α.

insider.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.