Μαραθώνας: Συγκροτήθηκε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Συγκρότηση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαραθώνος, το οποίο αποτελείται από:

Τον Δήμαρχο Μαραθώνος κ. Στέργιο Τσίρκα ως Πρόεδρο

Σε περίπτωση απουσίας του, τον αναπληρώνει ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Ευάγγελος Κυπαρίσσης και σε περίπτωση απουσίας και του Αντιδημάρχου ΠΠ , ο κ. Χρήστος Στάμος Αντιδήμαρχος Ασφάλειας, Αστυνόμευσης, Προστασίας παραλιών & αιγιαλού και Κοιμητηρίων .

Έναν Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας τον κ. Χρυσίνα Αναστάσιο Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Φιλοζωίας και Συγκοινωνιών ως τακτικό Μέλος, σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ, και τον εκάστοτε οριζόμενο αναπληρωτή του, σε περίπτωση απουσίας του.

Έναν Δημοτικό Σύμβουλο της μειοψηφίας κ. Βασίλειο Αχλάδη ως τακτικό Μέλος, σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ., και τον οριζόμενο αναπληρωτή του κ. Γεώργιο Κοντό. σε περίπτωση απουσίας του ΔΣ μειοψηφίας .

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ: Ένα ειδικευμένο στέλεχος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής ως τακτικό μέλος, τον κ. Νικόλαο Καστρίτη Προϊστάμενος Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας με τον οριζόμενο αναπληρωτή του ,σε περίπτωση απουσίας του, τον κ. Νικόλαο Καψιμαλάκο Προϊστάμενο Τμήματος .

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ένα ειδικευμένο στέλεχος της Περιφέρειας Αττικής ως τακτικό μέλος, την κα. Σωτηρία Μπάϊμπου με την οριζόμενη αναπληρώτριά της , την κα. Αμαλία Κατοστάρα και την κα. Αικατερίνη Μπαλαντινάκη σε περίπτωση απουσίας αυτής .

ΚΑΑΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ Tον Αθανάσιο Παπαδόπουλο ως τακτικό μέλος και τον αναπληρωτή του, σε περίπτωση απουσίας του, Ανχη Θεοχάρη Μπουνο , και σε περίπτωση απουσίας αυτού, τον Ανθ λγος Νικόλαος Βαμβάτσικος .

ΚΕΔΑ ΖΟΥΜΠΕΡΙ Tον Επισμηναγό κ. Απόστολο Βαλωμένο ως τακτικό μέλος και τον εκάστοτε οριζόμενο αναπληρωτή του, σε περίπτωση απουσίας του, που θα οριστεί με έγγραφό της υπηρεσίας.

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ ΚΟΤΡΩΝΙΟΥ Tον Aντιπλοίαρχο (Ε) κ. Χρήστο Χρυσούλα ΠΝ, Διοικητή ως τακτικό μέλος και σε περίπτωση απουσίας αυτού τον Αντιπλοίαρχο (Ε) κ. Μιλτιάδη Παντελόπουλο ΠΝ και σε περίπτωση απουσίας αυτού τον εκάστοτε εξουσιοδοτημένο αξιωματικό, που θα ορίσει με έγγραφό του.

ΝΑΥΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΝΟΤΙΟΥ ΕΥΒΟΪΚΟΥ Tον Πλωτάρχη ΠΝ Γεώργιο Κοντογεώργη ως τακτικό μέλος και τον οριζόμενο αναπληρωτή την Ανθυποπλοίαρχο ΠΝ κα. Αγγελική Καρυστινού, σε περίπτωση απουσίας του, που θα ορίσει με έγγραφό του.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Τον Αστυνόμο Β, Διοικητή του Α.Τ Μαραθώνα κ. Κωνσταντίνο Σατσόγλου με αναπληρωτή του, σε περίπτωση απουσίας του, τον υποδιοικητή Αστυνόμο Β. κ. Βασίλειο Μπακόπουλο, σε περίπτωση απουσίας του, τον εξουσιοδοτημένο αξιωματικό, που θα οριστεί με έγγραφο της υπηρεσίας .

ΓΕΝ. ΑΣΤ. Δ/ΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ Τον εκάστοτε εξουσιοδοτημένο αξιωματικό ως τακτικό μέλος και τον οριζόμενο αναπληρωτή του, σε περίπτωση απουσίας του, που θα οριστεί με έγγραφο της υπηρεσίας, ή τον εκάστοτε εξουσιοδοτημένο αξιωματικό υπηρεσίας που θα ορίσει με έγγραφό του.

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ Τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νέας Μάκρης , Επιπυραγό κ. Κωνσταντίνο Σκύλαρη ως τακτικό μέλος με αναπληρωτή του, σε περίπτωση απουσίας του, τον υποδιοικητή Επιπυραγό κ. Αθανάσιο Αρβανιτάκη ή τον εκάστοτε εξουσιοδοτημένο αξιωματικό υπηρεσίας που θα ορίσει με έγγραφό του.

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΝΕΝΑΡΧΕΙΟ ΡΑΦΗΝΑΣ : την Υπολιμενάρχη ,Αντιπλοίαρχο κ. Μπρούνου Παρασκευή και σε περίπτωση απουσίας της , τον Τομεάρχη Επιτελικού , Πλωτάρχη Λ.Σ κ. Γεώργιο Σιδέρη ή τον εκάστοτε εξουσιοδοτημένο αξιωματικό υπηρεσίας που θα οριστεί.
ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΩΡΩΠΟΥ : τον Ανθυποπλοίαρχο κ. Γεώργιο Λαφή ,ως τακτικό μέλος με αναπληρωτή του , σε περίπτωση απουσίας του, τον εκάστοτε εξουσιοδοτημένο αξιωματικό υπηρεσίας που θα οριστεί.

ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΠΕΝΤΕΛΗΣ Τον Δασολόγο , Δασάρχη κ. Θεόδωρο Κολοβό , ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του σε περίπτωση απουσίας του τον Δασοφύλακα κ. Κωνσταντίνο Βούλγαρη.

ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙΟΥ :Τον Δασάρχη Καπανδριτίου, ως τακτικό μέλος, και σε περίπτωση απουσίας του , τον εκάστοτε οριζόμενο αναπληρωτή του .

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ : Τον Συντονιστή του Κ.Υ , ιατρό ορθοπεδικό κ. Ιωάννη Σακελλάρη, ως τακτικό μέλος και σε περίπτωση απουσίας του, τον εκάστοτε οριζόμενο αναπληρωτή του.

ΣΠΑΠ Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού – ΣΠΑΠ Τον κ. Βλάση Σιώμο Πρόεδρο του ΣΠΑΠ ως τακτικό μέλος με τον εκάστοτε οριζόμενο αναπληρωτή του, ή το εκάστοτε εξουσιοδοτημένο μέλος του ΣΠΑΠ.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΗΜΟΥ Τον Προϊστάμενο Διεύθυνσης της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μαραθώνος κ. Παναγιώτη Ηλία ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του, σε περίπτωση απουσίας του, τον εκάστοτε εξουσιοδοτημένο υπάλληλο.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ Τον κ. Πέτρο Μπερτόλη Προϊστάμενο της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Μαραθώνος, με αναπληρωτή του, σε περίπτωση απουσίας του, τον εκάστοτε εξουσιοδοτημένο υπάλληλο.

ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ Τον Προϊστάμενο του Τμήματος Περιβάλλοντος, Πολιτικής Προστασίας & Συντήρησης Πρασίνου κ. Βασίλειο Λιακωνη με αναπληρωτή του, σε περίπτωση απουσίας του, τον εκάστοτε εξουσιοδοτημένο υπάλληλο.

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ Ν. ΒΟΥΤΖΑ – ΠΥΣΕΘ Τον Διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος Εθελοντών Ν. Βουτζά, κ. Αθανάσιο Λασκούδη ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του, σε περίπτωση απουσίας του, τον υποδιοικητή κ. Σπυρίδωνα Ξάνθη και σε περίπτωση απουσίας αυτού τον κ. Σταμάτη Δαμιανόγλου ή το εκάστοτε εξουσιοδοτημένο μέλος της Εθελοντικής Ομάδας.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ – ΣΕΔΜ Τον Πρόεδρο του Σωματείου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Μαραθώνα, κ. Ματθαίο Καραμολέγκο ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του, σε περίπτωση απουσίας του , τον Εθελοντή Δασοπυροσβέστη κ. Κωνσταντίνο Δερβενιώτη ή σε περίπτωση απουσίας του, το εκάστοτε εξουσιοδοτημένο μέλος της Εθελοντικής Ομάδας.

ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ Τον Διοικητή της της Ομάδας εθελοντών Πολιτικής Προστασίας της Κοινότητας Μαραθώνα, κ. Γεώργιο Λέπουρη ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του, σε περίπτωση απουσίας του, τον σύμβουλο κ. Παπαργύρη Νικόλαο ή σε περίπτωση απουσίας του, το εκάστοτε εξουσιοδοτημένο μέλος της Εθελοντικής Ομάδας της Κοινότητας Μαραθώνα, με απόφαση Δ.Σ της Κοινότητας.

ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ Τον κ. Σιδέρη Μέξη , Πρόεδρο της Κοινότητας Νέας Μάκρης , ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του, σε περίπτωση απουσίας του, τον σύμβουλο κ. Ιωάννη Κυριακού και σε περίπτωση απουσίας του, το εκάστοτε εξουσιοδοτημένο μέλος της Εθελοντικής Ομάδας της Κοινότητας Νέας Μάκρης, με απόφαση Δ.Σ της Κοινότητας.

ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ Τον κ. Σπύρο Ζαγάρη Πρόεδρο της Κοινότητας & τον Διοικητή της Ομάδας εθελοντών Πολιτικής Προστασίας της Κοινότητας Γραμματικού, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του, σε περίπτωση απουσίας του, το εκάστοτε εξουσιοδοτημένο μέλος της Εθελοντικής Ομάδας της Κοινότητας Γραμματικού, με απόφαση Δ.Σ της Κοινότητας.

ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΒΑΡΝΑΒΑ: Τον κ. Γεώργιο Ηλία , Πρόεδρο της Κοινότητας Βαρνάβα & Διοικητή της Ομάδας εθελοντών Πολιτικής Προστασίας της Κοινότητας Βαρνάβα , ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του, σε περίπτωση απουσίας του, τον κ. εκάστοτε εξουσιοδοτημένο μέλος της Εθελοντικής Ομάδας της Κοινότητας Βαρνάβα, με απόφαση Δ.Σ της Κοινότητας.

Ο ∆ήµαρχος προεδρεύει του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του ∆ήµου Μαραθώνος σύμφωνα µε το άρθρο 13 παρ.1 και 3 του Ν.3013/2002 όπως ισχύει και τα οριζόμενα στο 58 του Ν. 3852/2010 αναφορικά µε τις αρμοδιότητες του ∆ηµάρχου, όπως ισχύει. 5 Μετά από πρόσκληση του Προέδρου, στις συνεδριάσεις του Σ.Τ.Ο. λαμβάνουν µέρος, κατά περίπτωση, εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων του ∆ήµου Μαραθώνος, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι υπηρεσιών.

Τα µέλη που εκπροσωπούν στο Σ.Τ.Ο. το όργανο στο οποίο ανήκουν, λειτουργούν ως σημεία επαφής και παρέχοντας σ’ αυτά πληροφόρηση για τις δράσεις και τα µέτρα πολιτικής προστασίας που εξετάζονται κατά τις συνεδριάσεις του Σ.Τ.Ο.

Τα µέλη που εκπροσωπούν στο Σ.Τ.Ο. τους φορείς και τις υπηρεσίες από τους οποίους προέρχονται και η συµµετοχή τους συνίσταται στην ενημέρωση και παροχή στο Σ.Τ.Ο. όλων των αναγκαίων στοιχείων και τεκμηριωμένων επιχειρημάτων σχετικά µε τις προτάσεις, έργα και δράσεις πολιτικής προστασίας κατά το µέρος που τους αφορά και εμπλέκονται τα εν λόγω µέλη προκειμένου για την υποβοήθηση του έργου του ∆ηµάρχου

Η σύγκληση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου στις περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών πολιτικής προστασίας γίνεται για την υποβοήθηση του έργου που εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Δημάρχου, όπως αυτό προβλέπεται και περιγράφεται στο άρθρο 13 του Ν. 3013/2002. Το Σ.Τ.Ο. είναι το αρμόδιο όργανο το οποίο λειτουργεί σε εικοσιτετράωρη βάση κατά τη διάρκεια της εξέλιξης της καταστροφής και κατά τη διάρκεια του έργου αποκατάστασης των ζημιών.

Στις συνεδριάσεις του Οργάνου θα λαμβάνουν μέρος εκπρόσωποι των κοινωνικών φορέων της έδρας του Δήμου καθώς και άλλοι εκπρόσωποι υπηρεσιών, μετά από πρόσκληση του Προέδρου.

Το παραπάνω όργανο θα έχει τη δυνατότητα συνέχισης της συνεδρίασης και με τους ορισμένους από τους μετέχοντες αναπληρωτές τους.

Για τις συνεδριάσεις του Σ.Τ.Ο. απαιτείται γραµµατειακή υποστήριξη η οποία µεριµνά για την ομαλή λειτουργία του Σ.Τ.Ο. και τήρηση πρακτικών τα οποία κοινοποιούνται στους αρμόδιους συµµετέχοντες φορείς.

Οι συνεδριάσεις του Σ.Τ.Ο. διακρίνονται σε τακτικές και έκτακτες. Οι τακτικές συγκαλούνται κατά κανόνα για την εξέταση θεμάτων πρόληψης και ετοιμότητας των φορέων πολιτικής προστασίας που µμετέχουν σ’ αυτό.

Έκτακτες συνεδριάσεις του Σ.Τ.Ο. συγκαλούνται, εφόσον συντρέχουν λόγοι, σε επαπειλούμενες λόγω τεκμηριωμένου κινδύνου καταστροφές για τη λήψη επιπρόσθετων µέτρων ετοιμότητας ή σε εν εξελίξει καταστροφές για θέματα αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και διαχείρισης συνεπειών.

Ο τόπος σύγκλησης των εκτάκτων συνεδριάσεων του Σ.Τ.Ο. καθορίζεται µε απόφαση του ∆ηµάρχου.

Κατά τη διάρκεια της εξέλιξης της καταστροφής καθώς και της διαχείρισης των συνεπειών, το Σ.Τ.Ο. λειτουργεί σε εικοσιτετράωρη βάση µε δυνατότητα συνέχισης της συνεδρίασης και µε τους οριζόμενους από τους µετέχοντες αναπληρωτές τους. Αντικείμενο της συνεδρίασης είναι µόνο τα θέματα που περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη.

Η ημερήσια διάταξη συντάσσεται από τον Πρόεδρο, ο οποίος λαμβάνει προς τούτο υπόψη του και απόψεις που τυχόν διατυπώνονται από µέλη του Σ.Τ.Ο.

Κατ’ εξαίρεση, µπορούν να συζητηθούν και θέματα που δεν περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη κατόπιν σχετικών προτάσεων των µελών του Σ.Τ.Ο και αποδοχής τους από τον Πρόεδρο.

Για τις συνεδριάσεις του Σ.Τ.Ο. συντάσσεται πρακτικό, στο οποίο µμνημονεύονται, ιδίως, τα ονόματα και η ιδιότητα των παριστάμενων µελών, o τόπος και ο χρόνος της συνεδρίασης, τα θέματα που συζητήθηκαν µε συνοπτική αλλά περιεκτική αναφορά στο περιεχόμενό τους καθώς και οι δεσμεύσεις των συµµετεχόντων µελών, ως νοµίµων εκπροσώπων των φορέων από τους οποίους προέρχονται, σε επίπεδο σχεδιασμού δράσεων πολιτικής προστασίας ή υλοποίησής τους.

6 Το πρακτικό συντάσσεται από την γραµµατέα & πρακτικογράφο του Σ.Τ.Ο και επικυρώνεται από τον Πρόεδρο. Με επιμέλεια της γραμματέως το πρακτικό κοινοποιείται άµεσα στους εκπροσωπούμενους στο Σ.Τ.Ο. φορείς.

Γραμματέας & Πρακτικογράφος του Σ.Τ.Ο ορίζεται η κ. κα. Βαρβάρα Καμπέλη, μόνιμη υπάλληλο του Δήμου , κλάδου ΔΕ Διοικητικού- Οικονομικού με αρμοδιότητες Πολιτικής Προστασίας, με βαθμό Α’ .

Ο Δήμαρχος

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΤΣΙΡΚΑΣ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.