Μαραθώνας: Συναγερμός στην Πολιτική Προστασία λόγω του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού – Τι αναμένεται τις επόμενες ώρες

Ετοιμότητα Υπηρεσιών & Εθελοντικών Ομάδων λόγω Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης καιρού

ΣΧΕΤ :α. Το αριθμ 8898/12-12-2019(ΑΔΑ:6ΨΔ046ΜΤΛΒ-ΡΤΘ) έγγραφο της ΓΓΠΠ με θέμα «Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό».

β. Tο υπ’αρ.πρωτ. 12189/26-11-2020 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με θέμα:1η έκδοση Γενικού σχεδίου αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από την Εκδήλωση Χιονοπτώσεων και Παγετού με την κωδική ονομασία «Βορέας» (ΑΔΑ:6Δ4Ω46ΜΤΛΒ-Ε67).

γ. Το υπ’ αριθ. 856/20-03-2022 έγγραφο του Γ.Γ.Π.Π./Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ/Μονάδα εμπλεκόμενων φορέων με συνημμένο το με A.A. 07/2022 Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ. Δεδομένων των προγνώσεων της ΕΜΥ, θα διατηρηθεί ο πολύ κρύος καιρός με ενισχυμένους ανέμους στο Αιγαίο μέχρι και την Τετάρτη (23-03-2022), ενώ η επιδείνωση αφορά την ένταση των χιονοπτώσεων στην ανατολική χώρα την Τρίτη (22-03-2022) στα ορεινά – ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα ηπειρωτικά. Οι χιονοπτώσεις την Τρίτη αν και κατά διαστήματα θα είναι πυκνές θα εκδηλώνονται σε λίγο μεγαλύτερα υψόμετρα από τα αντίστοιχα σημερινά.

Πιο αναλυτικά, την Δευτέρα (21-03-2022) χιονοπτώσεις ασθενούς μέχρι μέτριας εντάσεως θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα στη Στερεά και την ανατολική και κεντρική Πελοπόννησο ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Την Τρίτη (22-03-2022) οι χιονοπτώσεις βαθμιαία θα ενταθούν από τις προμεσημβρινές ώρες στη Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο, και την Τετάρτη (23-03-2022) οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στην ανατολική Στερεά με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα, με βάση το σχετικό (γ).

Με εντολή του Δημάρχου Μαραθώνος Στέργιου Τσίρκα και συντονισμό του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελου Κυπαρίσση οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Μαραθώνος βρίσκονται για τον ίδιο λόγο σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα μέχρι το πέρας των φαινομένων.

Τα μηχανήματα και το προσωπικό που μπορεί να επιχειρήσουν για δράσεις αποχιονισμού στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς τους ,να βρίσκονται σε ετοιμότητα

Να υπάρχει διαθέσιμη επαρκή ποσότητα αντιπαγετικού άλατος.

Να διαθέσετε θερμαινόμενους χώρους για πολίτες που τυχόν θα έχουν ανάγκη.

Να μεριμνήσετε για την ετοιμότητα των τμημάτων πολιτικής προστασίας καθώς και των τυχόν εθελοντικών ομάδων των Δήμων που θα μπορούσαν να συνδράμουν

Για τους θερμαινόμενους χώρους: Υπενθυμίζεται ότι ισχύουν τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19. Για ενημέρωσή σας, επισυνάπτεται η με Αριθμ. Πρωτ. Δ1γ/Γ.Π/οικ 19954/ 20 – 03-2020 Απόφαση της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Υγιεινής του Περιβάλλοντος του Υπ. Υγείας με θέμα «Μέτρα καθαρισμού και απολύμανσης σε χώρους και επιφάνειες κατά την εξέλιξη της πανδημίας του SARS-CoV-2».

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.