Μαραθώνας: Την Κυριακή 21 Απρίλη η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Το Εθνικό Συμβούλιο της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) στο πλαίσιο της κλιμάκωσης της πολύμορφης δράσης της που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, στο συνεχιζόμενο αιματοκύλισμα του Παλαιστινιακού λαού και τη συμμετοχή της φρεγάτας «Ύδρα» στην επιχείρηση «Aspides» της ΕΕ στην Ερυθρά θάλασσα, αποφάσισε την πραγματοποίηση της Πανελλαδικής Ημέρας Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης στις 21 Απρίλη 2024. Η συγκεκριμένη ημερομηνία επιλέχτηκε, γιατί συμπίπτει με την ημερομηνία της πρώτης απαγορευμένης Πορείας Ειρήνης στις 21 Απρίλη 1963.

Στην Αττική, η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απρίλη, με εκκίνηση από τον Τύμβο του Μαραθώνα στις 8 π.μ., τερματισμό στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας στις 6.30 μ.μ., όπου θα γίνει εκδήλωση υποδοχής των ειρηνοδρόμων.

Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί αναλυτικά το πρόγραμμα δράσεων για όλη τη χώρα.

Στο κάλεσμά της η ΕΕΔΥΕ αναφέρει:

«Ιδιαίτερα τη φετινή χρονιά που συμπληρώνονται 75 χρόνια από την ίδρυση της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ (4 Απριλίου 1949), που σε όλη την ιστορία του ευθύνεται για το μακέλεμα δεκάδων λαών, είναι ανάγκη να δυναμώσει ακόμη περισσότερο ο αγώνας για αποδέσμευση. Να πέσει στο κενό η προσπάθεια της κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων να εξωραΐσουν τον χαρακτήρα του, παρουσιάζοντάς το ως δήθεν παράγοντα “ειρήνης, ασφάλειας, σταθερότητας” και την ολοένα βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας ως όφελος για το λαό μας. Οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και υποδομές που βρίσκονται στο έδαφος της χώρας μας και επεκτείνονται έχουν παίξει βρώμικο ρόλο κατά των λαών σε δεκάδες πολεμικές επεμβάσεις μέχρι σήμερα και εξακολουθούν να παίζουν, στοχοποιώντας τον ελληνικό λαό.

Η ατζέντα της εν εξελίξει Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, που γίνεται με αφορμή τη συμπλήρωση των 75 χρόνων της δολοφονικής αυτής μηχανής του κεφαλαίου, βρωμάει μπαρούτι. Βάφεται από το αίμα του Παλαιστινιακού λαού, η σφαγή του οποίου συνεχίζεται εδώ και πάνω από 5 μήνες από το Ισραήλ, με τις ευλογίες και τη στήριξη των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Η Σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ σηματοδοτεί νέους, ακόμη μεγαλύτερους κινδύνους για τους λαούς. Η παραπέρα εμπλοκή του ΝΑΤΟ στον πόλεμο στην Ουκρανία, που απειλεί με γενίκευση, οι θερμές πολεμικές εστίες στη Μ. Ανατολή και η εμπλοκή της Ελλάδας σε όλα αυτά τα μέτωπα, όχι μόνο με τη διάθεση των βάσεων, αλλά ακόμη και με την αποστολή πολεμικού υλικού και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας, όπως υποστηρίζουν η κυβέρνηση και τα κόμματα του ευρωατλαντισμού. Αντίθετα, προμηνύουν ακόμη μεγαλύτερους κινδύνους.

Γι’ αυτό είναι ανάγκη να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η λαϊκή πάλη ενάντια σε αυτούς τους σχεδιασμούς και στην παραπέρα εμπλοκή της χώρας μας. Να εκφραστεί ακόμη πιο δυνατά η αντίθεση του λαού μας στην αντιλαϊκή αυτή πολιτική, πλευρά της οποίας είναι και η εμπλοκή της Ελλάδας στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς.

Η Πανελλαδική Ημέρα Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης μπορεί να συμβάλει στην κλιμάκωση του αγώνα. Θα περιλαμβάνει μια σειρά από πολύμορφες δράσεις, όπως εξορμήσεις, συγκεντρώσεις, πορείες, πικετοφορίες, με αιχμή τις περιοχές που υπάρχουν ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές αλλά και σε όλη τη χώρα».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.