Μαρία Θεοδωρίδου: «Πρόωρο να μιλάμε για εμβόλιο σε παιδιά και εφήβους»

«Θα το δούμε από του χρόνου για το εμβόλιο στα παιδιά» ανέφερε η Μαρία Θεοδωρίδου κατά τη σημερινή (12/4) ενημέρωση για τον κορονοϊό. Όπως τόνισε, το θέμα θα απασχολήσει τους αρμόδιους στο μέλλον.

«Είναι πρόωρο να συζητάμε για εμβόλιο στα παιδιά και τους εφήβους, είναι κάτι που θα δούμε όλοι τον επόμενο χρόνο, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες των φαρμακευτικών εταιρειών που παράγουν τα εμβόλια σε αυτές τις ηλικίες και τα εμβόλια αυτά θα έχουν εγκριθεί για τα παιδιά και τους εφήβους από τον ΕΜΑ», τόνισε χαρακτηριστικά η κυρία Θεοδωρίδου.

Δείτε ακόμα:  Ομόφωνα ένοχοι και σε δεύτερο βαθμό οι δολοφόνοι της Ελένης Τοπαλούδη

Πάντως, όπως επισήμανε, «το κεφάλαιο εμβολιασμός σε παιδιά και μικρότερες ηλικίες κάτω των 16 ετών έχει ήδη ανοίξει με κλινικές μελέτες που κάνουν οι παρασκευάστριες εταιρείες που έχουν τα εμβόλια».

Ωστόσο, όπως επανέλαβε, είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για εμβολιασμό των παιδιών καθώς «έχουν χαμηλό κίνδυνο από τη νόσο και όλο το θέμα θα μελετηθεί συνολικά εφόσον υπάρξουν νεότερα δεδομένα. Τότε θα κριθεί το όφελος σε σχέση με τον κίνδυνο και την επίτευξη της συνολικής ανοσίας», είπε η κυρία Θεοδωρίδου.

Δείτε ακόμα:  Επίδομα βενζίνης: Πιθανό να επεκταθεί το fuel pass τον Ιούνιο – Γιατί ο Μάιος έχει τα ακριβότερα καύσιμα

newsbeast.gr