Μαρκόπουλο: Εγκρίθηκε η ανέγερση του 4ου Δημοτικού Σχολείου

Εγκρίθηκε από το Πρόγραμμα «Α. Τρίτσης» η ανέγερση του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μαρκοπούλου.

Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση για το Δήμο Μαρκοπούλου, ανακοινώνουμε την έγκριση από το Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Α. Τρίτσης» της πρότασης Ανέγερσης του 12/θέσιου Βιοκλιματικού 4ου Δημοτικού Σχολείου Μαρκοπούλου, συνολικού ύψους προϋπολογισμού 7.308.422,11€.

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Μαρκοπούλου, που από το σχολικό έτος 2009-2010 στεγάζεται εξ ολοκλήρου σε κοντέινερς, θα ανεγερθεί στην 2η Π.Ε. Μαρκοπούλου σε οικόπεδο 3.801,71 τετραγωνικών μέτρων που περικλείεται από τις οδούς Αθηναϊκής Δημοκρατίας, Καμάριζας και Ανθέων.

Δείτε ακόμα:  Γλυκά Νερά: "Ξέσπασε" φίλος της Κάρολαϊν για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο - "Πόσες φορές θα την σκοτώσει;" (βίντεο)

Πρόκειται για μια υπερσύγχρονη εκπαιδευτική μονάδα, η οποία όχι μόνο λύνει οριστικά το χρόνιο πρόβλημα στέγασης του σχολείου αλλά παράλληλα θα αποτελεί πρότυπο σχολικής εγκατάστασης σε ολόκληρη την Ανατολική Αττική και όχι μόνο. Τα σχέδια για το νέο σχολείο θα παρουσιαστούν στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο ενώ η αξία του οικοπέδου που είχε αγοραστεί για ανέγερση του Σχολείου, θα επιστραφεί ακέραιη στο Δήμο.

Η έγκριση της Πρότασης από το Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα, επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα των επίμονων και μεθοδικών προσπαθειών του Δημάρχου Μαρκοπούλου, Κωνσταντίνου Δ. Αλλαγιάννη καθώς και της Αντιδημάρχου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Κοινωνικής Πρόνοιας, Μένης Βαμποράκη που με τις απαιτούμενες συστηματικές ενέργειες, μέσα σε μόλις δύο χρόνια, δίνουν οριστική λύση τόσο στο ζήτημα στέγασης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μαρκοπούλου αλλά και γενικά στο θέμα της σχολικής στέγασης στα σχολεία Μαρκοπούλου, τα οποία θα αποσυμφορηθούν πληθυσμιακά.

Δείτε ακόμα:  Όλα τα δρομολόγια των πλοίων από το λιμάνι της Ραφήνας έως την Τετάρτη (1/12)

Τέλος, θερμές ευχαριστίες απευθύνονται στον Αν. Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στ. Πέτσα για την πολύτιμη και αμέριστη στήριξή του προς το Δήμο Μαρκοπούλου.