Μαρκόπουλο: Τα απόνερα με τον ιππόδρομο – Οι υποχρεώσεις του ΟΔΙΕ και ο πλειστηριασμός!

Ο ΟΠΑΠ, ως γνωστόν, κατήγγειλε τη σύμβαση με το ΤΑΙΠΕΔ και τον ΟΔΙΕ για τον ιππόδρομο στο Μαρκόπουλο και η απόφαση αυτή δημιουργεί πολλές καραμπόλες. Ο χρεοκοπημένος ΟΔΙΕ, στον οποίο έχει μπει Ειδικός Διαχειριστής, με το ενοίκιο του ιπποδρόμου από τον ΟΠΑΠ πλήρωνε τις υποχρεώσεις προς τους πιστωτές του.

Τώρα, επειδή το έσοδο αυτό σταματά είναι σίγουρο ότι κάποιοι πιστωτές θα σπεύσουν να διασφαλίσουν τις απαιτήσεις τους. Και επειδή ο Διαχειριστής δεν έχει λεφτά, το πιο πιθανό είναι να γίνει πλειστηριασμός του ακινήτου. Ένα ακίνητο πάνω από 2.000 στρέμματα, το οποίο έχει τέσσερα πλεονεκτήματα: Πρώτον, λόγω μεγέθους μπορεί να γίνει Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ), δεύτερον, το αγκάθι σε τέτοιες αναπτύξεις που είναι ο κυκλοφοριακός φόρτος, στη συγκεκριμένη περιοχή δεν αποτελεί πρόβλημα, τρίτον είναι σε απόσταση μισής ώρας από το αεροδρόμιο και τα λιμάνια Ραφήνας και Λαυρίου και, τέταρτο, απέχει λιγότερο από μισή ώρα από τη θάλασσα.

Για αυτό εκτιμάται ότι, αν γίνει πλειστηριασμός -που είναι και το πιο πιθανό- θα υπάρξει ενδιαφέρον, αφού οι χρήσεις γης είναι για τουρισμό και αναψυχή.

Εμπλοκή έχει και η Intralot, καθώς ο ΟΔΙΕ είχε οφειλές περίπου 20 εκατ. ευρώ προς την εταιρεία, αλλά από το 2013 έως το 2023 που το ενοίκιο καταβάλλονταν κανονικά το υπόλοιπο έχει υποχωρήσει περίπου στο μισό της αρχικής οφειλής. Η Intralot έχει και πρώτη προσημείωση στο ακίνητο (κτήρια, στίβος, εγκαταστάσεις για τα άλογα) για αυτό και από το εκπλειστηρίασμα θα αποζημιωθεί από τους πρώτους.

businessdaily.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.