Μαρτυρίες «φωτιά» για τις συμμορίες ανηλίκων μετά τον ξυλοδαρμό του 15χρονου- Ζητούν παρέμβαση εισαγγελέα

Διαστάσεις «χιονοστιβάδας» παίρνουν οι καταγγελίες για την παραβατική συμπεριφορά ανηλίκων στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, που τρομοκρατούν όχι μόνο άλλα παιδιά, αλλά ακόμη και ενήλικες. Κάτοικοι της περιοχής περιγράφουν ένα κλίμα βίας και φόβου που προκαλεί μεγάλη ανησυχία.

Το περιστατικό που σημειώθηκε μόλις το περασμένο Σάββατο στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, με τον άγριο ξυλοδαρμό του 15χρονου, φαίνεται πως είναι απλά η «κορυφή του παγόβουνου» και ήταν θέμα χρόνου να συμβεί…

Όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής στο GRTimes.gr, το πρόβλημα είναι χρόνιο, γνωστό στις αρχές και στον δήμο και άλυτο μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα τα παιδιά να φοβούνται να κυκλοφορήσουν ακόμη και σε κεντρικά σημεία και οι γονείς να βρίσκονται σε κατάσταση πανικού.

Σύμφωνα μάλιστα με το GRTimes, όλο και περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής ζητούν τη λήψη άμεσων και αποτελεσματικών μέτρων, αλλά και την παρέμβαση της Εισαγγελίας Ανηλίκων, για την αντιμετώπιση των συμμοριών ανηλίκων που επιδεικνύουν παραβατική συμπεριφορά, τρομοκρατώντας, χτυπώντας και ληστεύοντας άλλα παιδιά.

Το GRTimes φέρνει στο φως της δημοσιότητας μια σειρά από σοβαρές καταγγελίες κατοίκων της περιοχής για τη δράση συγκεκριμένων ομάδων ανηλίκων, που – όπως θα ακούσετε παρακάτω στο ηχητικό – εδώ και πολύ καιρό βρίζουν, χτυπούν αναίτια και δεν διστάζουν να κλέψουν από άλλα παιδιά.

Σε αυτήν την πρώτη σειρά ηχητικών που θα ακούσετε, κάτοικοι της περιοχής γύρω από το 3ο Πειραματικό Δημοτικό Ευόσμου, αναφέρονται σε μια ομάδα ανήλικων με σημαντική παραβατική συμπεριφορά, γνωστή κατά τους ίδιους στις αρχές που ενδεχομένως συνδέεται με τα άτομα που επιτέθηκαν στον 15χρονο το περασμένο Σάββατο, καθώς ο τρόπος δράσης είναι παρόμοιος.

Στο πρώτο ηχητικό, μητέρα ανήλικου δηλώνει στο GRTimes.gr πως με το τέλος της σχολικής χρονιάς, αναγκάστηκε να «φυγαδεύσει» το παιδί της στους παππούδες του και δεν το άφηνε ούτε στο μπαλκόνι να βγει, υπό τον φόβο μήπως τον δει η ομάδα ανηλίκων που το είχε στοχοποιήσει και απειλήσει.

Ακούστε παρακάτω:

Στο δεύτερο ηχητικό, άλλη μητέρα της περιοχής αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο η ομάδα των ανηλίκων ξεκινάει τα επεισόδια, μιλάει για πολλά περιστατικά που έχουν συμβεί με αναίτιες επιθέσεις, ακόμη για απόπειρα ληστείας με όπλο, ενώ όπως λέει αναγκάστηκε να γράψει το παιδί της σε άλλο σχολείο, έξω από τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να γλυτώσει από την ομάδα αυτή.

Στο τρίτο ηχητικό, ένας πατέρας αναφέρεται στην κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία 2, 2,5 χρόνια στην ίδια περιοχή, για τις απειλές ακόμη και στους ενήλικες και για αρκετά επεισόδια που έχουν συμβεί. Όπως λέει, στην ομάδα ανηλίκων που δρα το τελευταίο διάστημα, υπάρχουν ακόμη και πολύ μικρά παιδιά ηλικίας 5 έως 8 ετών, τα οποία όμως «συνδράμουν» μεγαλύτερα όταν χρειάζεται, ενώ ο ίδιος επισημαίνει πως το πρόβλημα έχει αναφερθεί εκτός από την αστυνομία και στον δήμο, χωρίς να γίνει τίποτα μέχρι στιγμής, εκτιμώντας πως λύση θα μπορούσε να βρεθεί μόνο με την κινητοποίηση των αρχών και την παρέμβαση της εισαγγελίας ανηλίκων.

newsit.gr

  • Με πληροφορίες από GRTimes

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.