Μαθητές κόλλησαν κορονοϊό στην κηδεία του 16χρονου που βρέθηκε νεκρός στη δεξαμενή

Έχασαν έναν συμμαθητή τους, θέλησαν να τιμήσουν τη μνήμη του και παρευρέθηκαν στην κηδεία του. Δυστυχώς, εκεί κόλλησαν κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να μπει λουκέτο στα τμήματα που φοιτούν.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πατρίς», ο λόγος για 16 μαθητές της Β΄τάξης του Λυκείου Αγίας Βαρβάρας που τα προηγούμενα 24ωρα βρέθηκαν στην κηδεία του 16χρονου, ο οποίος έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα που σημειώθηκε σε οινοποιείο την περασμένη βδομάδα.

Εκτός από τους μαθητές, θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν ακόμα δύο καθηγητές του σχολείου. Ο άτυχος μαθητής είχε πάρει μετεγγραφή σε άλλο σχολείο, όμως, μέχρι πέρσι φοιτούσε στην Αγία Βαρβάρα, στο σχολείο είχε συγγενείς και φίλους που ένιωσαν την ανάγκη να πουν το τελευταίο «αντίο».

Παρά το γεγονός ότι δεν τηρείται το κριτήριο του 50%+1, το όριο, δηλαδή, που απαιτείται βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων για να κλείσει ένα τμήμα, ο προϊστάμενος Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Μανώλης Λουμπούνης, γνωμοδότησε σχετικά και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου αποφάσισε να προχωρήσουν σε αναστολή λειτουργίας τα τέσσερα τμήματα της Β’ τάξης του σχολείου.

Δείτε ακόμα:  Αστυνομικός σκύλος «ξετρύπωσε» λαθραίο καπνό και παράνομα φυτοφάρμακα

cretapost.gr