Μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ Ραφήνας: Αυτοί είναι οι λόγοι που δεν θα προσέλθουμε στις αίθουσες για μάθημα

Νέα επιστολή απέστειλαν  οι μαθητές του Μαθητικού Συμβουλίου Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου Ραφήνας, αυτή την φορά προς την Διευθύντρια του σχολείου μέσα από την οποία την ενημερώνουν για την στάση που θα κρατήσουν ως μαθητική κοινότητα

Να θυμίσουμε πως έχουν προηγηθεί, όπως σας έχουμε ενημερώσει μέσα από το irafina.gr, δύο επιστολές ( ΕΔΩ και ΕΔΩ ) προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Αναλυτικά στη νέα τους επιστολή αναφέρουν:

5μελές Μαθητικό Συμβούλιο Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου Ραφήνας
Διεύθυνση: 25ο χλμ. Λ. Μαραθώνος, Ραφήνα, Τ.Κ. 19009.
Τηλέφωνο: 2294039055, Φαξ: 2294039085

ΠΡΟΣ: Διευθύντρια Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου Ραφήνας, κ. Ρεβέκα Κρεστενίτη
email: [email protected]

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1. Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων,
κ. Νίκη Κεραμέως
email: [email protected]
2. Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νικόλαο Χαρδαλιά
email: [email protected]
3. Σύλλογο Καθηγητών Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου Ραφήνας
email: [email protected]
4. Δήμαρχο Ραφήνας – Πικερμίου, κ. Ευάγγελο Μπουρνούς
email: [email protected]
5. Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής
email: [email protected]
6. Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής
email: [email protected]
7. Ενημερωτικό Ειδησεογραφικό Δίκτυο Εκπαίδευσης & Επιμόρφωσης, www.alfavita.gr
email: [email protected]
8. Ενημερωτική Τηλεοπτική Εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα»
email: [email protected]

Αξιότιμη κα Διευθύντρια,

Επικοινωνούμε μαζί σας με σκοπό, να σας ενημερώσουμε για τις αποφάσεις του 15μελούς Συμβουλίου του Εσπ. ΕΠΑ.Λ. Ραφήνας το οποίο διευθύνετε, τη στάση που θα κρατήσουμε ως μαθητική κοινότητα, καθώς και για τον τρόπο κατά τον οποίο θα κινηθούμε το επόμενο χρονικό διάστημα.

Βάση των, από 22/03/2021 και 08/04/2021 επιστολών μας, προς την Υπουργό Παιδείας κα Κεραμέως, αλλά και των τελευταίων εξελίξεων, οι μαθητές, του Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου Ραφήνας, δε θα προσέλθουν στο σχολείο την Κυριακή 11/04/2021 και δε θα παραλάβουν τα self tests κορονοϊού, για τους εξής λόγους:

• Θεωρούμε τη μετακίνησή μας, την Κυριακή 11/04/2021, προς και από το σχολείο, πρώτον παράνομη καθώς δεν θα υπάρχει βεβαίωση μετακίνησης και δεύτερον επικίνδυνη επειδή αυξάνει το ενδεχόμενο σε κάποιους από εμάς να επιβληθεί το πρόστιμο παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού. Πιστεύουμε ότι συμφωνείτε και εσείς, αφού γνωρίζετε για την αναγκαιότητα ύπαρξης των βεβαιώσεων αυτών.

• Επιπλέον μέχρι σήμερα στις 09/04/21 ημέρα Παρασκευή και ώρα 17:30 καμία ενημέρωση δεν έχουμε λάβει για τον τρόπο και την ώρα που προτίθεστε να μας προμηθεύσετε τα self tests.

• Η ανοργάνωτη συνάθροισή μας, στο χώρο του σχολείου, αυτή τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, της μεγαλύτερης έξαρσης κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας, το μόνο που θα πετύχει είναι να αυξήσει το ενδεχόμενο διασποράς του ιού και να θέσει σε κίνδυνο την υγεία μας.

• Ο πρόχειρος χειρισμός των self tests, για τους ενήλικες μαθητές, από την κυβέρνηση και η ανάθεσή τους στους εκπαιδευτικούς και όχι σε εξειδικευμένο προσωπικό μας βρίσκει εντελώς αντίθετους.

• Ο εξαναγκασμός των μαθητών και καθηγητών, για προσέλευση στο σχολείο σε ημέρα αργίας (Κυριακή), χωρίς τήρηση των μέτρων και χωρίς έγκαιρη ενημέρωση επιβεβαιώνει δυστυχώς για μια ακόμη φορά ότι το Υπουργείο Παιδείας αδιαφορεί για τις ανάγκες μας, τις οικογένειές μας και την Υγεία μας.

Επιπροσθέτως τη Δευτέρα 12/04/2021 για τους λόγους τους οποίους εκτενώς αναλύσαμε στις επιστολές μας προς την κυρία Υπουργό Παιδείας, θα υπάρχει στο σχολείο επιτροπή, μελών του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου, η οποία, αντί των μαθητών που δε θα συμμετέχουν στη δια ζώσης διδασκαλία, θα βρίσκεται εκεί για την παροχή πληροφοριών σχετικά με τη μη συμμετοχή μας στα μαθήματα και για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων μας σχετικά με τις απουσίες.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αντιλαμβανόμενη τα δίκαια αιτήματά μας, τόσο εσείς όσο και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας, θα σταθείτε δίπλα μας αυτή την τόση δύσκολη για όλους μας περίοδο, όπως εξάλλου κάνατε μέχρι σήμερα.

Με εκτίμηση
Εκ μέρους των μαθητών του Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου Ραφήνας

Το 15μελές Συμβούλιο:
Βλάχος Αθανάσιος, Δεσίπρης Νικόλαος, Ζούκοβα Αναστασία, Κάγκα Αθηνά, Καπνισάκης Άγγελος, Κλωνάρης Αθανάσιος, Λάμπρου Παναγιώτης, Λουκοπούλου Παρασκευή, Μανίκας Μιχάλης, Μαντζαβίνος Λεωνίδας, Παλαιοδήμος Νικόλαος, Πασπαλή Βασιλική, Πούλος Χρήστος, Ρερρέ Ιουλία, Τσακμακίδης Θωμά

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.