Ματίνα Παγώνη: Λιγότερα από 9 άτομα το όριο για το τραπέζι το Πάσχα

Το όριο ατόμων για το τραπέζι του Πάσχα έθεσε η Ματίνα Παγώνη και διερωτήθηκε «έχετε ακούσει γιατρό να λέει πού θα κάνουμε Πάσχα;»

Με το Πάσχα στο χωριό να έχει απομακρυνθεί, ο σχεδιασμός τώρα εστιάζει στο πώς θα περάσουμε τον παραδοσιακό εορτασμό στην πόλη για δεύτερη χρονιά. Η Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς, Ματίνα Παγώνη, τόνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο Alpha 9,89, πως το όριο για το τραπέζι το Πάσχα πρέπει να είναι πολύ λιγότερα από 9 άτομα.

«Έχουμε υψηλό ιικό φορτίο, έχουμε πάρα πολλά κρούσματα, έχουμε πολλούς διασωληνωμένους, έχουμε πολλούς νοσηλευόμενους νέους σε ηλικία πάνω από 3.000, οι εμβολιασμοί δεν έχουν κάνει τείχος ανοσίας πάνω από 50%» υπογράμμισε η κ. Παγώνη, ενώ επισήμανε ότι «σε 15 μέρες θα δούμε τα αποτελέσματα των κορονοπάρτι». «Όλα αυτά», είπε, «πρέπει να μας κάνουν λογικούς και σοβαρούς».

«Έχουμε κουραστεί οι γιατροί και οι νοσηλευτές στα νοσοκομεία. Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε άλλες επιπλοκές του συστήματος. Δεν ξέρετε τι έχουμε τραβήξει στα νοσοκομεία, έχουμε και τους non COVID ασθενείς. Δεν ξέρετε τι τραβάει ο κόσμος εκεί. Έχετε ακούσει γιατρό να λέει πού θα κάνουμε Πάσχα;» σημείωσε.

Δείτε ακόμα:  Οι "Ιωνίδες" Πικερμίου για τη "μαχήτρια" Λιολιώ Κολυπέρα που έφυγε από τη ζωή από κορονοϊό

Για το αν θα μπορούσε να γίνει μερική απελευθέρωση με τη χρήση των self test, η κ. Παγώνη είπε:

«Μπορούσε και να γίνει θέλει μεγάλη προσοχή και υπεθυνότητα. Το έχουμε; Δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Η μετάδοση των μεταλλάξεων αυτή τη στιγμή είναι φοβερή, ειδικά στις νέες ηλικίες, έχουμε 200 covid στο Γεννηματάς από 25 μέχρι 55-60 ετών χωρίς υποκείμενα νοσήματα. Θέλει μεγάλη προσοχή, δεν είναι εύκολο να σας το μεταδώσουμε».

Δείτε ακόμα:  67χρονος πέθανε στον ύπνο του - Ήταν θετικός στον κορoνοϊό

Κλείνοντας η κ. Παγώνη σημείωσε «σας έκανα την καρδιά περιβόλι. Εγώ δεν θα ήθελα να φύγω για τη Λήμνο; Μπορεί να έλεγα τα πράγματα με το όνομά τους, αλλά είχα και εγώ μια χρυσή ελπίδα, δυστυχώς όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι».

ieidiseis.gr