Με μεγάλη συναυλία & τριήμερο παραδοσιακό γλέντι o εορτασμός του Πολιούχου Παιανίας Αγίου Αθανασίου – Όλο το πρόγραμμα

Με ένα τριήμερο γεμάτο πολιτιστικές εκδηλώσεις για κάθε δημότη, ο Δήμος Παιανίας τιμά τον Πολιούχο της πόλης της Παιανίας Άγιο Αθανάσιο, από την Παρασκευή (10/05) έως και την Κυριακή (12/5).

«Με απόλυτο σεβασμό στην παράδοση του τόπου μας, αλλά και στον κάθε δημότη ξεχωριστά, γιορτάζουμε τον Άγιο Αθανάσιο, με πολυποίκιλες εκδηλώσεις και δράσεις, για όλες τις ηλικιακές ομάδες. Συνεχίζοντας την επιτυχημένη “συνταγή” των εκδηλώσεων για τον Άγιο Αθανάσιο, επιλέξαμε και φέτος να έχουν έντονα τα στοιχεία της παράδοσης, αλλά και της σύγχρονης τέχνης, δίνοντας “βήμα” στους συλλόγους και στους φορείς του δήμου μας, αποδεικνύοντας έτσι πώς δεν υπολειπόμαστε σε ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών.

Παράλληλα, υποδεχόμαστε μεγάλους Έλληνες καλλιτέχνες, ενισχύοντας το εορταστικό πρόγραμμα με τον καλύτερο τρόπο. Συναυλίες, μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις, δράσεις για τα παιδιά, εκθέσεις ζωγραφικής και παρουσιάσεις διανθίζουν το φετινό πρόγραμμα. Το τριήμερο πρόγραμμα του Αγίου Αθανασίου συνδυάζει το εκκλησιαστικό πνεύμα της πόλης μας, την αγάπη των ανθρώπων της για τον πολιτισμό και τη ζωντανή μας παράδοση. Εύχομαι από καρδιάς Χρόνια Πολλά, με υγεία, τύχη και ευημερία» σημειώνει στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.

Το πρόγραμμα

– Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

Κεντρική Πλατεία Βασ. Κωνσταντίνου
20:00: Παραδοσιακά Χορευτικά Σχήματα

Οι σύλλογοι: «Εξωραϊστικός –Εκπολιτιστικός και Επιμορφωτικός Σύλλογος Αγίας Μαρίνας» Σύλλογος Κρητών Παλλήνης – Κάντζας – Γλ. Νερών “ΤΟ ΚΡΙ – ΚΡΙ” Πολιτιστικός, Χορευτικός Σύλλογος Πελοποννησίων Ελευσίνας Λύκειο Ελληνίδων – παράρτημα Παιανίας παρουσιάζουν χορούς από όλη την Ελλάδα

22:30: Παραδοσιακό γλέντι

Οι Πολυχρόνης & Λέττα Κορρέ μαζί με τον Πέτρο Ζηλεμένο, τον Βασίλη Μαρκόπουλο και την πολυμελή ορχήστρα τους ανοίγουν τις εορταστικές δράσεις με παραδοσιακά και λαϊκά τραγούδια από όλη την Ελλάδα.

– Σάββατο 11 Μαΐου

19:30: Παραδοσιακά Χορευτικά Σχήματα

Οι σύλλογοι:
– Πολιτιστικός Λαογραφικός χορευτικός σύλλογος “Δημοσθένης Παιανιεύς”
– Εξωραϊστικός –Επιμορφωτικός Σύλλογος “Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ”
– «Επιμορφωτικός Σύλλογος Ηπειρωτών Παιανίας»
– «Πολιτιστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Θεσσαλών Μεσογείων Αττικής “Ο ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑΣ”»
– «Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γλυκών Νερών – Παιανίας “Η Γενοβέφα”»
– «Θρακιωτών και φίλων Θράκης ΒΑ Αττικής»
παρουσιάζουν χορούς από όλη την Ελλάδα

22:30: ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Ο Γιώργος Θεοφάνους συναντά στην Παιανία την Πίτσα Παπαδοπούλου, μαζί με την Όλγα Βενετσιάνου και τον Νίκο Παπουτσή, υποδέχονται τον “Μάη Θανάση” με γνωστά και αγαπημένα τραγούδια που όλοι έχουν αγαπήσει

– Κυριακή 12 Μαΐου

Πλατεία Συλλόγου Αργιθέας
13:00: «Γλέντι του Μαγιού»
Ο Σύλλογος Αργιθέας περιμένει όλους τους κατοίκους να γιορτάσουν μαζί με μουσική, εδέσματα και ζωντανή ορχήστρα.
Κεντρική Πλατεία Βασ. Κωνσταντίνου

17:00 – 21:00: Παιδικές Δραστηριότητες
Στην κεντρική πλατεία Παιανίας θα βρίσκονται δωρεάν για όλα τα παιδιά φουσκωτά παιγνίδια, μουσική και εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης.

17:00 – 20:00 «Παιδικά Εργαστήρια & Μεγάλο Παιχνίδι»
Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Παιανίας περιμένει μικρές και μικρούς εξερευνητές για ένα μεγάλο κυνήγι θησαυρού. Στην κεντρική πλατεία θα βρίσκεται ο «στίβος περιπέτειας», όπως επίσης εργαστήρια κατασκευών για παιδιά.

18:00 – 21:00 «Δώρισε ένα βιβλίο, χάρισε το μέλλον»
Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ. Παιανίας διοργανώνει τη δράση συλλογής βιβλίων προσχολικής ηλικίας (Νηπιαγωγείου) και λογοτεχνικών βιβλίων για παιδία Δημοτικού, με σκοπό να μοιραστούν στις βιβλιοθήκες των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών του δήμου μας.

20:00 – 21:00:Παιδική Παράσταση θεάτρου σκιών
Ο αγαπημένος ήρωας, ο Καραγκιόζης, επιστρέφει σε μια υπαίθρια παράσταση για μικρούς και μεγάλους στην κεντρική πλατεία Παιανίας.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

– Εντευκτήριο Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής: Έκθεση Αγιογραφίας από το Εργαστήρι Αγιογραφίας του Ι.Ν. Αγ. Αναργύρων (Αγία Μαρίνα)
Το εργαστήρι Αγιογραφίας του Ι.Ν.Αγίων Αναργύρων (Αγία Μαρίνα) με δασκάλα την αγιογράφο και συντηρήτρια έργων τέχνης, κα Δούκισσα Βαριά, διοργανώνει έκθεση Αγιογραφίας στο Εντευκτήριο του Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής. Συμμετέχουν μαθητές όλων των τμημάτων, ενηλίκων και παιδιών.”
Ωράριο Λειτουργίας: Σάββατο & Κυριακή κα(10:00 – 22:00)

– Πνευματικό Κέντρο Δήμου Παιανίας (Βασ. Φρειδερίκης 3, Παιανία): Έκθεση Εργαστηρίου Ζωγραφικής – Γιώργος Χούντας
Έκθεση τεχνουργημάτων από τα μέλη του Φιλανθρωπικού Σωματείου “Ο ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ”
Ωράριο Λειτουργίας: Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή (18:00 – 22:00)

– Λύκειο των Ελληνίδων Παιανίας (Βασ. Σοφίας 14, Παιανία) – ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Παραδοσιακού Κοσμήματος από τον κ. Γιάννη Τσαλαπάτη με τίτλο “Ένα κόσμημα της Μάνας” (Κυριακή 12 Μαΐου 2024 και ώρες 11:00 – 13:30).
«Η παραδοσιακή φορεσιά στο θέατρο σκιών» με πρωτότυπες φιγούρες δια χειρός Θανάση Τζοΐτη. (Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή και ώρες: 11:00 – 14:00 & 18:00 – 20:00)

– Συνιδιοκτησία Παιανίας (Σπ. Αγγελή 14)-Παρουσίαση του βιβλίου “Η έξοδος των Θρακών” του συγγραφέα Κωνσταντίνου Τριανταφυλλάκη, τιμώντας την απελευθέρωση της Θράκης (14 Μαΐου) από τον σύλλογο «Θρακιωτών και φίλων Θράκης ΒΑ Αττικής» (Κυριακή 12 Μαΐου ώρα 11:30)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.