Με sms στο 13032 οι μετακινήσεις για ψώνια – Οι περιορισμοί και η διάρκεια, τι θα ισχύει για τα σούπερ μάρκετ

Χρονικό περιορισμό τριών ωρών αναμένεται να περιλαμβάνει το πλαίσιο βάσει του οποίου θα επαναλειτουργήσει το λιανεμπόριο, όταν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, σύμφωνα με πληροφορίες.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών, το μήνυμα θα μπορεί να αποσταλεί μόνο μια φορά την ημέρα.

Όσο για τον αριθμό όπου θα αποστέλλεται το συγκεκριμένο SMS, το οποίο θα αφορά αποκλειστικά σε μετακινήσεις πολιτών για αγορές από καταστήματα λιανεμπορίου, θα είναι το 13032, σύμφωνα με το skai.gr.

Ως προς τις αγορές από σούπερ μάρκετ, φούρνους, φαρμακεία κλπ, θα συνεχίσει να ισχύει το 13033.

Δείτε ακόμα:  Διευκρινίσεις για την υποχρεωτικότητα και το πρόστιμο άνω των 60

Νωρίτερα, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, είχε προαναγγείλει ειδική διαδικασία που θα αφορά μόνο στο λιανεμπόριο και στις αγορές των πολιτών και θα έχει χρονικό περιορισμό.

«Αυτήν τη στιγμή εξετάζουμε μέτρα ειδικά για το λιανεμπόριο, θέλουμε μαζί με τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Παπαθανάση τεχνολογικά μέτρα, τα οποία θα επιτρέψουν το γρηγορότερο άνοιγμα του λιανεμπορίου για να μπορέσει να λειτουργήσει κι η αγορά και η οικονομία», ανέφερε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά fm, τονίζοντας ότι η αυτή η ειδική διαδικασία δεν θα έχει σχέση με το πενταψήφιο 13033 που παραμένει αυτούσιο.

Δείτε ακόμα:  Νωρίτερα η καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων και του επιδόματος ανεργίας ΟΑΕΔ

Πάντως, τα σημερινά δεδομένα στους επιδημιολογικούς δείκτες θέτουν εν αμφιβόλω τον στόχο για άνοιγμα της αγοράς την 1η Μαρτίου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, προκύπτουν ενδείξεις σημαντικής αύξησης των κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο, με το βάρος να παραμένει στην Αττική.

Με αυτά τα δεδομένα, παραμένουν ιδιαίτερα εύθραυστες οι ισορροπίες που καλείται να διαχειριστεί η κυβέρνηση, η οποία τις τελευταίες ημέρες (και υπό το βάρος του οικονομικού αποτυπώματος του «λουκέτου») εξετάζει πότε και με ποιον τρόπο θα μπορούσε να επανεκκινήσει το λιανεμπόριο.

Δείτε ακόμα:  ECDC: Επικράτηση της «Όμικρον» στην Ευρώπη τους επόμενους μήνες δείχνουν τα μαθηματικά μοντέλα

Από το Μαξίμου τονίζουν ότι οποιαδήποτε συζήτηση για ημερομηνίες δεν μπορεί να σταθεί χωρίς ολοκληρωμένη επιδημιολογική εικόνα για το σύνολο της εβδομάδας. Πάντως, θετικά φέρεται να αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το αίτημα του εμπορικού κόσμου για παράταση των χειμερινών εκπτώσεων μέχρι τις 31 Μαρτίου.

kathimerini.gr