Με τις ψήφους Νέας Δημοκρατίας και ΚΙΝΑΛ «πέρασε» η τροπολογία για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

Καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜεΡΑ25 καταγγέλλοντας την τροπολογία ότι παραβιάζει δικαιώματα και οδηγεί σε απολύσεις…

Εγκρίθηκε η τροπολογία του υπουργείου Υγείας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζόμενων στις δομές Υγείας και τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία.

Υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής, ενώ καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜεΡΑ25 καταγγέλλοντας την τροπολογία ότι παραβιάζει δικαιώματα και οδηγεί σε απολύσεις.

Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝΑΛ ψήφισαν προκειμένου να εκπεμφθεί ισχυρό μήνυμα ενίσχυσης των εμβολιασμών. Ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε υπέρ των εμβολιασμών αλλά κατά της υποχρεωτικότητας, καθώς υποκρύπτει – όπως υποστήριξε – την επιδίωξη της κυβέρνησης να πλήξει τα εργασιακά δικαιώματα και να δημιουργήσει συνθήκες μαζικών απολύσεων. Το ΜεΡΑ25 του Βαρουφάκη δήλωσε υπέρ της υποχρεωτικότητας, αλλά κατά των εμβολιαστικών πιστοποιητικών, καθώς οδηγεί «στον Μεγάλο Ψηφιακό Αδελφό». Το ΚΚΕ ανέφερε ότι η κυβέρνηση αντί να ενισχύσει το ΕΣΥ, απειλεί τους πολίτες. Ενώ η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου μίλησε για «φασισμό» και «νεοταξική δικτατορία».

newsbreak.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.