Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας! (βίντεο)

Η Ιταλική Ακτοφυλακή ενημερώνει πως προέβη σε πολύπλοκη επιχείρηση διάσωσης από χθες το απόγευμα μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου 20/04

Για μέρες δεν υπήρχαν νέα για έναν άνδρα ισπανικής υπηκοότητας, ο οποίος είχε ξεκινήσει, στις 11 Απριλίου, ατομικό ταξίδι από το νησί της Κρήτης προς τη Σικελία, με ένα 12μετρο ιστιοπλοϊκό σκάφος. Μετά τη λήψη πληροφοριών από το κέντρο διάσωσης στον Πειραιά και την απόκτηση δορυφορικού σήματος που έδειχνε την πιθανή παρουσία του σκάφους 110 μίλια ανοικτά του ακρωτηρίου Spartivento (περίπου 200 χλμ. από τις ακτές της Καλαβρίας), τέθηκε σε κίνηση η μηχανή διάσωσης του Λιμενικού Σώματος, υπό το συντονισμό της Διεύθυνσης Ναυτιλίας του Reggio Calabria, με ένα αεροπλάνο που απογειώθηκε από την Κατάνια, ένα περιπολικό σκάφος που αναχώρησε από τη Roccella Jonica και δύο εμπορικά πλοία που εκτράπηκαν στην περιοχή προς αναζήτηση του σκάφους.

Με πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες, 40 κόμβους αέρα και επιδείνωση της κατάστασης της θάλασσας, το “Black Bit” εντοπίστηκε τελικά από το αεροσκάφος της ακτοφυλακής, με τον μοναχικό πλοηγό του, ο οποίος κατάφερε να στείλει φωτεινά σήματα για να εντοπιστεί, για να φτάσει – μέσα στη νύχτα – το CP311 της Roccella Jonica, το οποίο πήρε τον άτυχο άνδρα στο σκάφος και τελικά τον διέσωσε. Μετά την αρχική περίθαλψη επί του περιπολικού σκάφους, ο περιπετειώδης ναυτικός παραδόθηκε στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης 118 κατά την άφιξή του στο λιμάνι της Roccella της Ιταλίας σήμερα το πρωί Σάββατο 20/04.

ertnews.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.