Μεγάλη φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Ορατοί οι καπνοί από τη Ραφήνα – Προβλήματα με το ρεύμα – Μήνυμα από το 112 (φωτό)

Εκτός λειτουργίας τέθηκε το κύκλωμα υπερυψηλής τάσης Αχαρνών-Αγίου Στεφάνου, λόγω της μεγάλης φωτιάς στη Βαρυμπόμπη. Παρατηρούνται βυθίσεις τάσης σε όλη την Αττική.

Η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στη Βαρυμπόμπη, είχε ως αποτέλεσμα να τεθεί εκτός λειτουργίας το κύκλωμα υπερυψηλής τάσης (400 κιλοβόλτ) Αχαρνών-Αγίου Στεφάνου.

Ως αποτέλεσμα παρατηρούνται βυθίσεις τάσης σε όλη την Αττική, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, στο ήδη επιβαρυμένο σύστημα ηλεκτροδότησης λόγω καύσωνα.

Οι υπεύθυνοι του ΑΔΜΗΕ βρίσκονται σε άμεση συνεννόηση με την Πολιτική Προστασία προκειμένου οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα να προστατευθούν από τις φλόγες.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Εθελοντικός καθαρισμός στο Κόκκινο Λιμανάκι

Μήνυμα εστάλη από την Υπηρεσία του «112», καλώντας τους κατοίκους Βαρυμπόμπης και Κρυονερίου να κλείσουν τις καμινάδες, τα παράθυρα και τις πόρτες των σπιτιών ώστε να μην μπουν οι καύτρες στο εσωτερικό

Όπως μπορείτε να δείτε και στην κεντρική εικόνα οι καπνοί είναι ορατοί από διάφορες περιοχές της Ραφήνας, της Παλλήνης, του Γέρακα και του Μαραθ΄νβα, με τους κατοίκους να έχουν ανησυχήσει

Στο σημείο της φωτιάς για την κατάσβεση επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 20 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, τέσσερα ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev 200.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Αυτό είναι το πολυτελές σκάφος που εντόπισαν οι λιμενικοί - Πως στήθηκε η απάτη (φωτό)