Μερτς: «Ο πόλεμος στο Ιράν δεν ωφελεί κανέναν, είναι εις βάρος όλων»

Ο καγκελάριος της Γερμανίας, Φρίντριχ Μερτς, δήλωσε σήμερα ότι βρίσκεται σε καθημερινή επικοινωνία σχετικά με τον πόλεμο στο Ιράν με ηγέτες όπως ο Κίρ Στάρμερ του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και ο Εμανουέλ Μακρόν της Γαλλίας και η Τζιόρτζια Μελόνι της Ιταλίας.


Η Γερμανία δεν κλήθηκε να εκφράσει τη γνώμη της σχετικά με τον πόλεμο στο Ιράν, προσθέτει ο Μερτς, και παραμένει σκεπτικός ως προς το αν υπάρχει σχέδιο για την επίτευξη δημοκρατικών αλλαγών στη χώρα.

Ο Μερτς αναφέρει επίσης ότι οι ΗΠΑ και η Ευρώπη πρέπει να αυξήσουν από κοινού την πίεση προς τη Ρωσία, προκειμένου να επιτευχθεί ειρήνη στην Ουκρανία.

Όταν έρθει η ώρα, τόσο η Γερμανία όσο και η Ουκρανία θα συμμετάσχουν στις διαπραγματεύσεις για τις μεταπολεμικές εγγυήσεις ασφάλειας για την Ουκρανία, προσθέτει ο Μερτς.

Μιλώντας στη Bundestag τα τελευταία λεπτά, ο Μερτς τόνισε επίσης τη σημασία της σύντομης ολοκλήρωσης της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ.

cnn.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.