Μέσα στον Ιούλιο η «επιχείρηση» υποχρεωτικός εμβολιασμός – Τα «προνόμια» των εμβολιασμένων στη διασκέδαση

Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας αναμένονται οι ανακοινώσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων, αλλά και για το πώς θα λειτουργήσουν οι εσωτερικοί χώροι σε χώρους διασκέδασης και εστίασης από τις 15 Ιουλίου.

Με «όπλο» την έκθεση της Επιτροπής Βιοηθικής, η κυβέρνηση προχωρά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες, σε δύο στάδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες ακόμη και τη Δευτέρα αναμένεται να ανακοινώσει ότι καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στους υγειονομικούς (γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικό προσωπικό) σε νοσοκομεία (δημόσια και ιδιωτικά), κλινικές και κέντρα υγείας, αλλά και στους εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων (οίκοι ευγηρίας) και σε μονάδες φροντίδας ατόμων με ειδικές ανάγκες. Το μέτρο αναμένεται να αφορά και το διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό.

Το πλάνο προβλέπει οι εμβολιασμοί στις συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων να ξεκινήσουν μέσα στον Ιούλιο και να έχουν ολοκληρωθεί ως τα τέλη Αυγούστου.

Ο εμβολιασμός θα αποτελεί απαράβατο όρο για την εργασία στις παραπάνω δομές, και κριτήριο για νέες προσλήψεις.

Σε δεύτερο στάδιο, από τον Σεπτέμβριο και μέσα στο φθινόπωρο, προγραμματίζεται η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού να ισχύσει και στους εκπαιδευτικούς (καθηγητές, δάσκαλοι, νηπιαγωγοί) και σε δεύτερη φάση και στα Σώματα Ασφαλείας.

Πώς θα λειτουργήσουν οι κλειστοί χώροι σε εστίαση και διασκέδαση

Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά! Κι ενώ ως το βράδυ της Τετάρτης η κυβέρνηση προωθούσε τη λύση οι εσωτερικοί χώροι σε μπαρ, κέντρα διασκέδασης και εστιατόρια, από τις 15 Ιουλίου, να λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους, και οι ανεμβολίαστοι να έχουν τραπέζι μόνο στους υπαίθριους χώρους, τελικά υπήρξαν και δεύτερες σκέψεις.

Κυβερνητικά στελέχη σε δημόσιες παρεμβάσεις τους άφηναν να εννοηθεί πως στο τραπέζι παραμένει το αρχικό πλαίσιο, όπως έχει ανακοινωθεί… Δηλαδή, να δοθεί η δυνατότητα στον επιχειρηματία να αποφασίσει αν θα διαθέσει τους κλειστούς εσωτερικούς χώρους για αμιγή (δηλαδή covid free) ή για μεικτή χρήση.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα, και κυρίως η τυχόν για πίεση στο Σύστημα Υγείας, θα δώσουν τον τόνο για την τελική απόφαση, η οποία θα ανακοινωθεί στις αρχές της εβδομάδας, πιθανότατα τη Δευτέρα.

Πως θα γίνεται ο έλεγχος στους θαμώνες

Με covid pass ανά χείρας – μια παραλλαγή του πιστοποιητικού που χρησιμοποιείται στα ταξίδια – θα μπορούν να εισέρχονται οι θαμώνες σε κλειστούς χώρους διασκέδασης και εστίασης.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσο, η πολιτεία θα παράσχει δωρεάν στους επιχειρηματίες του χώρου, μία εφαρμογή επαλήθευσης, η οποία θα επιβεβαιώνει το αληθές της δήλωσης του κάθε θαμώνα… Ότι δηλαδή ανήκει στην κατηγορία είτε αυτού που έχει κάνει το εμβόλιο, είτε ότι έχει νοσήσει, ή ότι έχει αρνητικό τεστ. Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται επίσης στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Εκστρατεία «Πειθώ» – Στην επαρχία ο Πέτσας, στην Ιερά Σύνοδο ο Κικίλιας

Νέα οριζόντια μέτρα δεν θα υπάρξουν δηλώνει η Κυβέρνηση και ρίχνει… όλες τις δυνάμεις στην εκστρατεία «Πειθώ» των διστακτικών να εμβολιαστούν, πολιτών.

Με πρώτο σταθμό την Ευρυτανία την επόμενη εβδομάδα, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ξεκινά περιοδεία στους 82 δήμους της χώρας, οι οποίοι καταγράφουν χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού. Και σε συνεργασία με τους… influencers της κάθε περιοχής (ιερείς, αθλητές, τοπικούς γιατρούς, δημάρχους, κοινοτάρχες κ.α.) θα επιχειρήσουν να… “απευθυνθούν στην καρδιά του κάθε ανθρώπου”, όπως δηλώνει ο ίδιος, που δεν έχει εμβολιαστεί και να τους πείσουν ότι το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος να επιστρέψουν στην κανονική τους ζωή.

Με κινητές μονάδες και στο πιο απομακρυσμένο χωριό ξεκινά η επιχείρηση… «πόρτα – πόρτα» να πεισθούν και οι πιο δύσπιστοι… Αυτούς που δεν είναι εκ πεποιθήσεως αρνητές.

Στοχευμένη προσέγγιση και στους ιερείς επιχειρεί η κυβέρνηση. Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, θα επισκεφθούν την ερχόμενη Τρίτη την Ιερά Σύνοδο. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έχει δημόσια συνταχθεί στο πλευρό της πολιτείας για τον εμβολιασμό, όμως η κυβέρνηση, μαζί με τον κ. Τσιόδρα, ο οποίος είναι κοντά στην εκκλησία, με την επιστημονική του ιδιότητα, θα επιχειρήσουν να πείσουν τα μέλη της Ιεράς Συνόδου πόσο σημαντικό είναι να «βάλουν

newsit.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.