Μετά από δύο μήνες γίνονται οι πρώτες πληρωμές για τις αναστολές στους εργαζόμενους στην Λάρισα

Μετά από σχεδόν μήνες ατελείωτων γραφειοκρατικών διαδικασιών και καθυστερήσεων, αναμένεται να πραγματοποιηθούν την εβδομάδα που διανύουμε οι πρώτες πληρωμές που αντιστοιχούν σε αναστολές εργασίας οι οποίες αφορούν εργαζόμενους επιχειρήσεων στην Λάρισα.

Ως γνωστόν, πολλές από τα εργοστάσια που εδρεύουν στο νομό αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε διακοπή λειτουργίας μετά τις πλημμύρες αφού οι ζημιές που υπέστησαν ήταν μεγάλες και δεν επέτρεπαν τη συνέχιση της παραγωγής.

Από τότε άρχισε για τους εργαζόμενους ένα μεγάλο μαρτύριο το οποίο συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Χωρίς αποδοχές τις τελευταίες 55 ημέρες και με τις υποχρεώσεις να “τρέχουν”, εκατοντάδες βιομηχανικοί εργάτες και εργάτριες (κάποιοι από αυτούς και ζευγάρια) και λοιποί απασχολούμενοι βρέθηκαν σε απόγνωση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι εργαζόμενοι έχουν να πληρωθούν ολόκληρο μισθό από τα τέλη του Αυγούστου και έκτοτε έχουν αρκεστεί στα ποσά που αντιστοιχούσαν στην εργασία τους τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου και σε… υποσχέσεις.

Εν τέλει, φαίνεται ότι η αναμονή παίρνει τέλος. Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Εργασίας, αφού τελείωσαν οι διασταυρώσεις στοιχείων και ο σχετικός έλεγχος και αφού τακτοποιήθηκαν τα διαδικαστικά τα πρώτα 534 ευρώ θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων μέσα στην εβδομάδα.

Τουλάχιστον αυτή είναι η υπόσχεση, οπότε…οψόμεθα.

news247.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.