Μετά την Εθνική λουκέτο και σε 53 καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς μέσα στο Νοέμβριο!

Λουκέτο μπαίνει μέσα στο Νοέμβριο σε 53 καταστήματα και κινητά συνεργεία της Τράπεζας Πειραιώς, κι ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για τους υπαλλήλους το οποίο αφορά στο δίκτυο της Τράπεζας πανελλαδικά και το οποίο στοχεύει στην απομάκρυνση 1.000 εργαζομένων, από τους 10.734 που αριθμούσε το προσωπικό της Πειραιώς στα τέλη του 2019.

Όπως δήλωσε στο GRTimes.gr o κ. Βάϊος Νάκος, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς και μέλος προεδρείου της ΟΤΟΕ, το κλείσιμο αυτών των 53 καταστημάτων προξενεί πολλά προβλήματα στη λειτουργία των κοινωνιών που βρίσκονται σε αγροτικές και ημιαγροτικές/τουριστικές περιοχές, κάποιες από τις οποίες εξυπηρετούνταν από ένα μόνο τραπεζικό κατάστημα ή κινητό συνεργείο της «Πειραιώς» ( σ.σ. όχι σε καθημερινή λειτουργία και με υπαλλήλους που έχουν θέση σε κατάστημα βάσης σε μεγαλύτερο αστικό κέντρο).

Aπό τα 53 αυτά σημεία, 32 καταστήματα και 8 κινητά συνεργασία βρίσκονται στην επαρχία, 10 σε Αθήνα και Πειραιά και, τρία στη Θεσσαλονίκη, σε Σαλαμίνα, Πυλαία και Συκιές. Τα περισσότερα τουλάχιστον από αυτά που είναι σε μικρότερα κέντρα της επαρχίας, είναι παλιά καταστήματα της πάλαι ποτέ Αγροτικής, την οποία ως γνωστό εξαγόρασε η «Πειραιώς» το 2012.

Να σημειωθεί ότι από το 1998 και στα χρόνια που ακολούθησαν η Τράπεζα Πειραιώς απορρόφησε τα δίκτυα 11 Τραπεζών ( Κύπρου, ΑΤΕ, ΕΤΒΑ, Χίου, Μακεδονίας- Θράκης, Millennium κ.αλ.). Μετά τις εξαγορές η «Πειραιώς» είχε φθάσει να αριθμεί 1.500 καταστήματα και σήμερα έχει 527 καταστήματα, συνυπολογιζομένων και των 45 που κλείνουν μέσα στο Νοέμβριο.

«Για τους εργαζομένους, το κλείσιμο καταστημάτων δεν αποτελεί λύση στην προσπάθεια εξυγίανσης της Τράπεζας», τόνισε ο κ. Νάκος προσθέτοντας ότι σε περιοχές της επαρχίας δημιουργούνται πολύ μεγάλα προβλήματα για τις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες, όπως στην περίπτωση των Δικαίων στον Έβρο, όπου οι κάτοικοι θα πρέπει να διανύουν ως και 70 χλμ για να μεταβούν στο κατάστημα της Ορεστιάδας.

Προβλήματα και για τους κατοίκους του Δήμου Ζαγοράς στο Πήλιο, που θα πρέπει να διανύουν ως και 50 χλμ. για να μεταβούν στο Βόλο και να εξυπηρετηθούν, κάτω από πιο δύσκολες συνθήκες, στο εκεί κατάστημα.

Σημειώνεται ότι για τους εργαζομένους που αποχωρούν σε καταστήματα που κλείνουν, δίνονται ως κίνητρο δύο επιπλέον μισθοί ενώ συνολικότερα στους τραπεζοϋπαλλήλους που θα δηλώσουν τελικώς μέχρι τις 18/11 ότι αποχωρούν, προσφέρεται επιπλέον 20% στο βασικό ποσό εξόδου που «χτίζεται» βάσει κριτηρίων όπως είναι η ηλικία, το εύρος χρόνου υπηρεσίας, η μονάδα, ο ρόλος καθώς και η γεωγραφική περιοχή απασχόλησης.

Όπως εξήγησε ο κ. Νάκος, όσοι υπάλληλοι υπηρετούν σε καταστήματα που κλείνουν, αν δεν αποχωρήσουν οικειοθελώς, ενδέχεται να καταλήξουν να απασχολούνται και σε άλλο νομό από αυτόν που βρίσκεται το κατάστημα στο οποίο εργάζονται ως σήμερα κι’ αυτό επειδή κάποιοι προέρχονται από δίκτυα άλλων Τραπεζών, που απορρόφησε η «Πειραιώς», στις οποίες ίσχυαν διαφορετικοί Οργανισμοί Εργασίας.

«Εμείς υποστηρίζουμε ότι από τη στιγμή που οι υπάλληλοι των Τραπεζών που εξαγοράσθηκαν, είναι υπάλληλοι της «Πειραιώς», ισχύει και για αυτούς ο Οργανισμός Εργασίας της «Πειραιώς» ο οποίος προβλέπει ότι ένας υπάλληλος της Τράπεζας μας δεν μπορεί να μετακινηθεί σε άλλο νομό», πρόσθεσε ο κ. Νάκος.

Να σημειωθεί ότι το θέμα αυτό, μπορεί να επιλυθεί μόνο στα Δικαστήρια, στα οποία όμως, για το συγκεκριμένο, δεν έχουν γίνει ακόμη προσφυγές.

grtimes.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.