Μετά τον θάνατο 20χρονης βάζουν «στοπ» στο Johnson & Johnson

Εισήχθη τη Δευτέρα σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο και παρουσίασε εγκεφαλική αιμορραγία και θρομβώσεις…

Ο θάνατος μιας 20χρονης κοπέλας στη Σλοβενία οδήγησε την κυβέρνηση στην απόφαση να να αναστείλει προληπτικά το εμβόλιο Janssen, που παράγει η θυγατρική του αμερικανικού ομίλου Johnson & Johnson.

«Ενδέχεται να υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στον εμβολιασμό και στον θάνατο» της 20χρονης, ανέφερε η επικεφαλής της επιτροπής των ειδικών που συμβουλεύει την σλοβενική κυβέρνηση, Μπογιάνα Μπέοβιτς. Ο δε υπουργός Υγείας της χώρας, Γιάνες Ποκλούκαρ, δήλωσε ότι «σταματάμε προσωρινά, ωσότου να ξεκαθαριστούν όλες οι λεπτομέρειες για την περίπτωση αυτή».

Η 20χρονη εισήχθη τη Δευτέρα σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο, λίγες μέρες αφότου είχε εμβολιαστεί με το συγκεκριμένο σκεύασμα και παρουσίασε εγκεφαλική αιμορραγία και θρομβώσεις τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη.

Το βράδυ της Τετάρτης στη Λιουμπλιάνα μαζεύτηκαν διαδηλωτές, ανάμεσά τους και ο πατέρας της κοπέλας, καταγγέλλοντας την υγειονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και μάλιστα σημειώθηκαν επεισόδια και οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε χρήση δακρυγόνων για να τους διαλύσουν.

newsbreak.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.